Årets KM i nose work ställdes in men jag och två vänner ville träna på det upplägget som vi hade planerat att ha. Jag kommer lägga upp några av dagens filmer här i detta inlägg. Dock bara på mig och mina hundar.

Först ut va Karat å det första söket va fordon som den här gången bestod av tre skottkärror.

Karat gör ett bra sök. Han markerar slarvigt vid gömman (som jag vet var den sitter) men jag ignorerar det å han skärper sig och markerar bättre å får då sin belöning.

Karat på utomhus söket som den här gången är i skogen, vilket är en utmaning då det är många som rastar sina hundar där. Men jag är nöjd med hans jobb, med en fin markering vid gömman 😀

Floridas första film är på hennes inomhus sök. Den här gömman tog hon snabbast av alla hundar den här dagen. Karat hade svårt att söka i den lilla boden men Florida hade inga problem med det. Florida tog däremot lång tid på sig på utomhus söket, säkert 4-5 minuter innan hin hittade gömman. Jag tror inte att hon riktigt visste vad hon letade efter..intressant detta med hur olika hundar lyckas med söken.

Floridas nästa sök va behållare, vilket hon söker på, på ett lite annorlunda sätt än vad hon brukar då hon öppnar en kartong 😀 😀 😀 det va dock fel låda så det va bara att söka vidare 🙂

Karat gjorde oxå ett bra sök på behållarna.

Efter dagens träning så är jag taggad att börja tävla men det ser mörkt ut när det gäller det å det pga corona pandemin 🙁

Vi bloggs igen 🙂 Kram Lotta