Den 24 juli anordnade Stockholms Kennelklubb en Officiell Nordic Utställning som de döpt till Ladies Show med bara kvinnliga domare. De bad oss utställare att tänka på att ha något rosa på oss 😀 Självklart gick jag ALL IN för det. Rosa halsband och koppel till Miami o jag i lila byxor och rosa tröja och rosa keps 😀

Apollogruppen anordnade även dubbla starter i rallylydnad och Miami som löpte skulle få gå sist av alla ekipage, men först skulle vi in i utställningsringen 🙂

Det va en domare som jag har hört mycket om (inte positivt) innan dagens utställning, skulle bli intressant å se om ryktet va sant. Eftersom att Miami löper så är hon inte i så bra päls, vilket domaren kommenterade på ett förutfattat sätt. Hon sa -Å här kommer en sån där arbetande typ!

OKEJ???? Här tappade jag lite fattningen och sa jag hon löper ju nu. Men det va ju inte så domaren tänkte, utan domaren trodde att Miami va en så kallad “bruksterv”.

Det finns två “linjer” i avel på många raser, en som är avlad för att arbeta och en som är avlad för utställning. Några såna raser är tex Labrador Retriever, Golden Retriever, Cocker Spaniel, Tysk Schäfer och Belgisk Vallhund. Den som är avlad för arbete har oftast kortare päls, hållbarare exteriör och kanske även en högre energi medans den som avlas för utställning kan vara snyggare och med lägre päls, ibland även med sämre exteriör. Ställer man dessa två bredvid varandra så kan man tro att det är två olika raser.

Eftersom att jag tappade lite fattningen när domaren sa som hon sa, så sa jag ju inte det jag tänkte säga -Vad menar du med det? Detta måste då sägas snällt och frågande så att inte domaren tar det som en provokation.

Jaja det gick som det gick på utställningen, å ryktet om domaren va rätt, BRA då behöver jag inte ställa Miami för henne igen 😀

Här är Miamis kritik.

God typ, Korrekt storlek, Välformat tikhuvud, Alert uttryck, Väl ställda men stora öron, Brant halsansättning beroende på framskjutet framställ, Platta tassar, Bröstkorgen har bra djup, Välvinklad bak, Hon är sotig i färgen och pälsen för dagen ?????? (ser inte vad det står) Rör sig ok bak men mycket instabil bak.

Det sista vet jag inte riktigt vad domaren menar med, men det står precis så på pappret. Det blev bedömningen Good idag.

Nu till rallylydnaden, som låg nästan bredvid ringen som vår utställning va i 😀 hur kan man ha sån tur på ett så stort område som STOXA 😀

Skönt att det inte blev så lång väntan mellan utställningen och rallylydnaden. Miami löpte så vi skulle gå sist av ALLA ekipage på båda banorna.

Här är vår första start. Miami hade tydligen lite att hålla koll på, så vid en skylt så tar jag på henne, självklart blir vi diskade för det. Några skyltar bra, å några mindre bra 😀

Domarens kommentar: Bra jobbat med nyfiken hund.

Andra starten gick mycket bättre, egentligen bara några småmissar, vi nådde inte hela vägen fram till cert, det blev 85 poäng. En lugn och mer fokuserad runda där den enda stora missen va att hon satte sig vid konen.

Domarens kommentar: Lugn och tydlig förare, fint bärande.

Jaha det va den dagen, de andra hundarna hade varit hemma så de slapp sitta i bilen eller i burar på området en sån här varm dag. Nu styrde vi bilen hemåt för en promenad.

Vi bloggs igen 😀 Kram Lotta 🙂