Den 27 september va jag o Karat anmälda till en Heelwork tävling som Skarpnäcks HU arrangerade. Tidigare i år så tävlade vi online i Coronamästerskapet med just detta program å fick då uppflyttning, så jag ville prova att tävla officiellt med det oxå.

Jag hade legat i och tränat mycket inför denna tävling allt för att Karat skulle vara trygg i vad han skulle göra, å inte bli frustrerade och springa iväg och göra hyss.

Jag hade tagit ut honom och vattnat honom, samma upplägg som jag haft tidigare i år när vi lyckats så bra. Nu är det en utmaning att tävla honom utomhus för det finns så mycket att se.

Karat va med mig in på planen. Han hade lite vida positioner och kunde inte riktigt fokusera på våra byten vi skulle göra, så jag fick hjälpa honom med handtecken. Tyvärr så backade han ut ur position vid vår slutpose men han kom tillbaka och vi gjorde den 🙂

Domarnas kommentarer och betyg:

Precision & Samarbete 7.4p Innehåll 7.4p Tolkning av musik 7.8p

Missar i position 1 & 5, Svårt med egna övergångar, Avslutar innan musik avslutar.

Precision och Samarbete 7.9p Innehåll 8.0p Tolkning av Musik 8.0p

Denna domare hade inga kommentarer 🙁

Det gick vägen 🙂 vi fick vår 2a uppflyttning på fina 23,25p

Denna arrangör hade inga rosetter till oss utanför pallen, så jag har beställt en uppflyttningsrosett i samma färger som arrangören hade. Nu har vi bara ett uppflyttningsresultat kvar så får Karat titulera sig och tävla i klass 2. Vi får tävla i klass 2 redan nu, man behöver inte tre uppflyttningar för att tävla nästa klass, utan det räcker med ett. Men vill man ha titeln så måste man ha tre uppflyttningar. Titta på filmen för att se vårt program.

Den ena domaren drog 0,1 poäng för att jag enligt henne slutade programmet innan musiken slutade, vilket va fel. Jag slutade i rätt tid, men DJén stoppade inte musiken vid rätt tid (vilket man skriver på CD´n när man lämnar in den) Bra att den andra domaren hade givit lite högre poäng annars hade det inte blivit någon uppflyttning. Tråkigt när jag som tävlande blir drabbad, när DJén gör fel tycker jag. Även fast det den här gången inte gjorde så mycket.

Bild på Karats rosett som jag beställde.

Glad 😀 Kram Lotta med en uppflyttning i heelwork till Karat