Den 21 augusti va jag och Karat anmälda till en rallylydnad avancerad hos Knivsta med dubbla starter. Det va en kvällstävling, vilket tidigare inte har varit någon framgång för mig, så kanske dumt att anmäla sig. Jag jobbar ju natt å brukar lägga mig när första start brukar gå, men nu är jag ledig på helgerna så jag chansade eftersom att detta va en fredag.

När jag kom till tävlingen så tog jag ut Karat och gick en sväng med honom. Även en vända ut och runt planerna där vi skulle tävla, allt för att han skulle landa och känna igen sig. Jag blev glad när jag såg att ingen av banorna innehöll vår “Skräck” frestelsen. Finns det en frestelse på banan så är det oftast kört, då Karat nästan ALLTID ska fram å kolla och ibland även apportera föremålet.

Karat va lite väl laddad inför första starten å jag kände att han inte riktigt va med mig. Det blev ändå inte så många fel, men två väldigt dyra 🙁 och en onödig. Vid ett byte som Karat normalt gör utan handhjälp, ville han inte lyssna å lite senare så fick jag -5 för att jag sa FOT för hårt enligt domaren…..OKEJ????? Ja vad ska jag göra…..antingen så säger jag det snällare å hunden inte är kvar på planen, eller så säger jag det lite hårdare å han skärper sig.

Det blev alltså inget kvalificerat resultat på bana B det blev 66p Domarens kommentar: Bra kämpat med en stor hund.

Kolla på filmen för att se.

Karat 66p rally avancerad bana B

När det va dax för nästa start så började det bli mörkt, det va knappt man såg bilden på skylten man skulle göra trots strålkastare. Men tydligen så hade Karat landat nu å banan gick över förväntan 🙂 Endast 3 anteckningar på protokollet en -1 och två -3 🙂 Så nu ÄNTLIGEN fick vi vårt andra kvalificerade resultat i avanceradklass…SÅ KUL!!!!! 😀 😀 😀

Det blev fina 93p Domarens kommentar: Fin runda med fint samarbete. Kolla filmen för att se, dock är filmen lite mörk då vi va ett av kvällens sista ekipage.

Karat 93p rallylydnad avancerad

Då va det bara att åka hem å ladda om inför helgens två starter i mästarklass med Florida i Uppsala. Kort på Karats lilla rosett.

Vi bloggs igen 🙂 Kram Lotta och Karat med ett kvalificerat resultat.