Den 15 mars skulle jag och en vän träna spår och uppletande. Det va VÄLDIGT länge sedan som jag tränade uppletande, säkert över 4 år sedan, skulle bli intressant om Florida kom ihåg och om Miami o Karat skulle förstå.

Först fick Miami gå sitt spår, tveksamt om hon förstod detta, men vi kommer fortsätta träna spår å kanske en dag så spårar hon. Fast på kortet ser det ju bra ut 😀 😀

Efter Miami så skulle Karat få gå sitt spår. Han är ju 4 år nu å har haft problem att förstå detta med spår, han är nog en bättre sökhund gissar jag. Men det orkar jag inte träna man är så beroende av andra när man ska träna sök och träningstider ska pusslas ihop. Vi har tränat några gånger å Karat har inga problem att springa ut i skogen själv och leta en person-hitta den och äta godis 🙂 Men som sagt spår är enklare då man kan träna det precis när man själv tycker.

Karat har så smått börjat förstå detta med spår å min förhoppning är att vi ska kunna tävla i framtiden. Kort på Karat när han spårar.

Nu va det Floridas tur att få gå sitt spår. Denna tjej ÄLSKAR att spåra och har gjort det sedan den första gången hon fick prova det. En FANTASTISK spårhund, som går ALL IN i detta. Hon skulle nog kunna spåra tills hon stupar. Vi har ju tävlat å hon är uppflyttad till högre spår, men nu tävlar vi inte längre i spår, vilket är synd då hon hade kunnat gå långt. Just den här dagen slarvade hon mycket i spåret, men det blev ett kort på henne oxå 🙂

Sedan blev det att åka iväg till skogen för att prova uppletande. Först ut va Florida för hon kan ju detta tänkte jag….hmmm….hundar kan faktiskt glömma. Nä hon missuppfattade detta. Troligtvis för att hon har haft tjänstetecknet på sig vid nose work. Så att leta efter föremål och apportera in dom hade hon helt glömt. Men till slut så gick det vägen för Florida 😀

Sen va det Karat som skulle få prova detta. Karat har aldrig gjort detta, förstår faktiskt inte varför, har ju tränat detta med alla hundar innan honom. Jaja nu skulle han få prova det. Åh vilket stjärna 😀 Han fattade direkt vad han skulle göra. Hämtade in två av föremålen å sedan va jag SÅ NÖJD med honom…ojoj detta hade jag aldrig trott 😀 😀 😀

Sen va det Miamis tur, även den första gången för henne att testa uppletande. Miami har en tendens att vilja behålla det hon hittar, å vill VERKLIGEN inte lämna ifrån sig det. Men detta gick över förväntan. Bara att fortsätta träna, det är ju så kul att träna både spår och uppletande, framförallt när hundarna fattar.

Då är det bara att planera in nästa träning å hoppas att det kommer gå ännu bättre då. Hoppas kunna filma nästa gång det blir spårträning 😀

Nöjd 😀 Kram Lotta med sina fantastiska hundar