Den 14 mars va det då dax för Miami att debutera i rallylydnad. Oj vad jag har sett fram emot detta, ska bli så spännande att se hur det kommer att gå.

Tävlingen hölls i Stockholms Hundsportcentrum i Upplands-Väsby. Här har vi varit förut så jag visste att Miami inte skulle ha några problem med atmosfären, en det är lite skillnad på utställning och rallylydnad.

I rallylydnad får man tävla från det att hunden blivit 10 månader, å Miami är idag 10 månader och 6 dagar.

Första starten gick bra, Miami va lite ofokuserad å ville kolla lite saker under vår runda, men lyssnade på mig. Tyvärr så tappar jag bort mig lite å går en extra sväng i 8:an, vilket resulterar i -10 för fel övning (SUCK hur svårt kan det vara). Ja så då kan man ju säga att jag fick 74 poäng och Miami fick 84 poäng, hon följde ju med när jag gick fel.

Domarens kommentar: Trevlig runda med något yvig hund.

Kolla på filmen för att se vår allra första start 🙂

Sedan va det bara att gå ut ur hallen och ladda för nästa start. Det va spännande å vänta på resultatet. Dom hade anpassat detta pga corona. Alla protokoll lades ut och man fick dom, sedan va det bara att ta en kvalificerad rosett och åka hem när man ville det. Självklart tog vi en rosett 😀

Nästa start gick lite bättre. Nu hade Miami landat lite mer än vid den första starten å det märktes både på henne och på resultatet. Tyvärr så missar jag att gå tillräckligt långsamt när jag skulle det, så jag fixade -6 på dom två sista skyltarna. Det blev ju då (skämt å sido) 89 poäng till mig och 95 poäng till Miami 😀 😀 😀

Domarens kommentar: Samlat & väl genomarbetat ekipage, Bra handling, Bra jobbat.

Kolla filmen för att se den andra rundan.

Det blev två kvalificerade resultat för oss denna dag, så kul att få börja tävla en ny individ. Nu ser vi framåt å ska träna vidare inför våra framtida starter 😀 Kort på Miami och hennes rosetter 😀

Glad 😀 Kram Lotta med två kvalificerade resultat till Miami