Den 6 mars skulle jag tävla i Linköping med Karat i rallylydnad det va avanceradklass dubbla starter. Det va en kvällstävling vilket jag väldigt sällan kan åka på då jag jobbar natt. Men nu har vi ändrade scheman, så är tävlingen på en fredagskväll så kan jag tävla för jag är ledig natten till lördag 🙂

Jag ville komma tidigt så Karat hann landa ordentligt innan starten, men som vanligt så blev det inte som jag ville. Men vi kom fram i hyfsad tid så jag fick en bra plats för buren. Vi hade ett sent startnummer i den första klassen, så jag hoppades att Karat skulle hinna landa.

Det va en bra bana för oss trodde jag, eftersom att det inte fanns någon frestelse. Men det ville ju Karat verkligen försäkra sig om så han tog ett varv ut över banan när vi hade går några skyltar…..hmmmm 🙁 Ja den rundan och några andra småfel gjorde att vi fick behålla 64 poäng. Man ska dock ha 80p för kvalificerat resultat i avanceradklass.

Domarens kommentar: Fint jobbat, Snyggt Sitt-Stå-Gå runt, Härligt att hunden kommer tillbaka och kan jobba efter sin springtur.

Här är filmen på vår 64a poängare.

Då va det bara att ladda om inför den andra starten. Den banan va det dock frestelse på, å då brukar det inte gå så bra. Frestelsen ÄR en frestelse för Karat å han är så nyfiken så han bara MÅSTE kolla vad det är.

Det blev lite många minus på vår andra start 🙁 Två -10 å sedan ett flertal -3 så NÄ inget kvalificerat resultat nu heller, vi fick behålla 40 poäng 🙁 🙁 Kolla på filmen så får ni se hur det såg ut.

Domarens kommentar: Bra tre steg bakåt, Fin runda med en busig hund.

Bara att åka hemåt igen, en erfarenhet rikare, även om det inte blev något kvalificerat resultat.

Kämpar på 😀 Kram Lotta