Den 3 januari va det så dax för MyDog igen. Dom senaste åren har det ju gått bra för mig och mina hundar här, får se hur det går detta år.

Den 3 januari skulle Florida tävla i nose work klass 1 enskilt moment inomhus. Det är fyra olika inomhussök med en gömma på varje. Tyvärr så började Florida löpa den 1 januari så hon skulle gå sist av alla ekipage. Inget jag oroade mig över hon ÄLSKAR nose work och bryr sig inte om vart hon tävlar.

Alla sök hade max tid på 2.5 minuter. Florida gick inte söken i ordning så jag vet bara vart gömmorna va och inte helt säkert vilka kommentarer från domarna som hör till vilket sök.

På detta sök va Florida otydlig med sin markering, så jag litade inte på henne, vilket gjorde att tiden gick och jag började känna mig lite stressad. När tidtagaren sa 30 sekunder kvar, så visade jag Florida till bordet som jag såg henne markera otydligt vid å då markerade hon å jag sa MARKERAT, å domaren sa att det va rätt. Vår tid blev ju inte så snygg, men det är inte huvudsaken utan bara man klarar alla söken å får diplom.

Tiden blev 2 minuter 16 sekunder och 10 hundradelar. Domarens kommentar: Hittade och visade gömman tidigt.

Nästa sök så ut så här.

Här gick det bättre, Florida va tydlig i sin markering å jag va säker på att hon hittat rätt, jag sa MARKERAT å domaren sa ja det va rätt. Tiden blev 32.78 sekunder. Domarens kommentar: Startar med fokus på arbete, jobbar självständigt, Rör sig obehindrat i miljön, Tydlig i sitt hittande, Doftsäker.

På detta kort så ser ni en lila prick, där va gömman. Jag va lite slarvig i mina förberedelser inför banvandringen å hade inte kameran med mig. Jag hade dock tagit kort med mobilen tidigare men då va inte alla sök iordningställda. Korten från denna tävling har jag fått att två vänner som va duktiga att ta kort vid banvandringen. TACK för det.

Tiden på detta sök blev 1 minut 18 sekunder och 31 hundradelar. Domarens kommentar: Söker fint och medvetet, Tar gömman med stor säkerhet.

Å nu till dagens sista sök.

När jag kom in med Florida till detta sök så stod jag en stund innan jag släppte iväg henne för att bestämma mig vart vi skulle börja söka. Det va ju många saker att söka av och det va utspritt på området. Jag bestämde mig för att släppa iväg henne åt höger (fast från fotografens håll blir det vänster) Man kommer in till söket via en dörr på den gröna väggen. Florida går iväg och passerar den blåa lilla åkhästen (syns lite bakom lastpallarna) å sedan vände hon tillbaka och markerade en av dom små bruna pallarna under rosetterna. Jag sa MARKERAT å domaren sa RÄTT!!!!! 😀

Det blev en riktigt bra tid på 10.47 sekunder å domaren sa nästan direkt att detta va nog den snabbaste tiden. Kommentaren på protokollet va kort Snyggt hittande!

Ja nu blev det lite väntan på prisutdelningen, å det visade sig att vi faktiskt VANN det söket som domaren trodde att vi va snabbast på. Eftersom att Florida löpte så gick hon ju sist av alla hundar så domaren hade ju lite koll 🙂

Så här blev placeringarna i söken: Sök 1 Placering 12 🙂 Sök 2 Placering 35 🙂 Sök 3 Placering 33 🙂 Sök 4 Placering 1 🙂 🙂 🙂

Totalt kom vi på en 19e plats av 39 ekipage, å självklart fick vi med oss ett DIPLOM i enskilt moment inomhus, vårt andra DIPLOM i TEM inomhus.

Självklart blev det fotografering på podiet med alla priserna. Så kul att Florida vann ett sök den här gången för Karat vann ju ett av sina sök förra året 🙂

Då va det bara att åka tillbaka till hotellet å ta det lugnt ingen tävling för oss dag två på MyDog detta år, å inte behövde arrangören hjälp av oss på andra dagens tävlingar heller som dom behövde förra året. Så då blir det en dag på hotellet å ladda för tredje dagens utställning och rallylydnad.

Så häftigt 🙂 Kram Lotta med en vinst och ett DIPLOM till Florida.