Den 14 december va det så dax för årets stora hundevent på Älvsjömässan. Florida skulle ställas och visa heelwork to music i uppvisningsringen och Karat skulle visa nose work.

Jag hade koll på klockan å visste att det skulle bli tajt men jag va säker på att jag skulle hinna till uppvisningen i nose work. Tyvärr så hade vi en domaraspirant på utställningen å då brukar det gå VÄLDIGT LÅNGSAMT, å det gjorde det…SUCK där sprack min planering. Karat fick helt enkelt inte visa nose work utan det fick bli Florida. Jag sprang ut till bilen för att hämta ett längre koppel för att kunna visa nose work på rätt sätt. Sedan fick jag ta Florida och springa till uppvisningsringen, Helt slut kom jag fram i tid….MEN agilityn va sen så jag hade kunnat hämta Karat och visat med honom…SUCK jaja så kan det gå 🙂

Här är Floridas kritik från utställningen: 7.5 år Rejäl tik, Ger ett långsträckt uttryck, Huvud av tillräcklig längd, Tillräcklig parallellitet, Vackra ögon, Välburna och placerade öron, Okej bett dock aningen trångt, Något brant överarm ger ett aningen kort framsteg, Tillräcklig benstomme, Är inte i päls för dagen vilket påverkar helheten.

Florida fick Excellent men blev utan CK då hon tyckte att hon såg lång ut i kroppen Florida kom 2a i championklassen. Det jag inte såg va att den andra championtiken inte va bekväm i ringen eller med domaren och stod med svansen mellan benen, vilket Florida absolut inte gjorde. Detta va det andra som såg och sa det till mig efter vår bedömning. Mycket konstigt att den vann klassen då tycker jag, man ska ju inte premiera mindre bra mentala hundar tycker jag.

Jaja nu va det bara att stressa vidare för uppvisning i nose work, vilket Florida ÄLSKAR 😀 inte heller här bryr hon sig om vart hon är, hon är så miljöstark min FANTASTISKA tjej 😀

Lite senare den här dagen va det så dax för mig och Florida att visa heelwork to music vilket vi kanske inte är så bra på, vi kan inte så många positioner som man kanske vill visa på en uppvisning, men det fanns ingen annan som kunde, så då ställer jag självklart upp, jag ÄLSKAR ju att visa upp mina hundar 😀

Sedan va den här dagen slut och vi tog oss hem, så skönt att bara ha 20 minuter att köra hem 🙂

Ta hand om er 😀 Kram Lotta med Excellent till Florida