Den 2 november skulle Karat debutera i Nose Work klass 2, jag va taggad för att se vart han låg i sin kunskap.

Sök nummer 1 va inomhus. Två gömmor och max tid 2.5 minuter.

Karat markerade den ena gömman som va till vänster på bilden ovanför den röda stolen. Den andra gömman va till höger hitom den vita bokhyllan. Jag försökte få honom att söka där men gjorde det lite slarvigt vilket gjorde att han inte jobbade helt ut i sitt sök.

När man inte hittar alla gömmor och man jobbar tiden ut, så blir det max tid på söket. Å när vi inte felmarkerar så blir det inga fel. Domaren poängsätter de olika gömmorna så att det blir 25 poäng totalt om man hittar båda.

Vi fick 12 poäng på söket och max tiden 2.5 minuter.

Sök nummer två va behållare. Två gömmor och max tiden 1.5 minuter.

Här jobbade Karat fint och hittade en av gömmorna och markerade den snabbt. Sen så hittade han även den andra gömman men blev störd av att han såg sig själv i en stor spegel, då kom han av sig och markerade fel behållare. Hade jag bara haft is i magen så hade jag låtit honom jobba lite till så hade han nog markerat även den andra behållaren eftersom att jag såg att han va vid rätt, men litade på hunden när han markerade fel (ingen lätt sport detta) 😀

Det blev 11 poäng max tiden 1.5 minuter och 2 fel för felmarkering 🙁

Nu blev det lite väntan inför dom två sista söken. Jag rastade hundarna och minglade runt lite.

Tyvärr så hände två saker ca 10 minuter innan vi skulle in på dom två sista söken. En hund gjorde ett ordentligt utfall emot mig och Karat när vi passerade, tur att vi inte hade längre koppel då hade det kunnat gå illa 🙁 Bara några minuter efter detta när Karat stod och drack vatten så gjorde två hundar till utfall emot honom när dom passerade vår bil. Jävligt tråkigt när sånt här händer. Tyvärr så hade Karat svårt att fokusera på söket som va efter dessa två incidenter.

Nästa sök va fordon två gömmor och max tiden 3 minuter (trodde jag) dom sa 3 minuter på banvandringen men tidtagaren hade tabbat sig och stoppat tiden på dom första ekipagen på 2.5 minuter. (Förlåt att jag skriver detta) MEN JÄVLIGT KLANTIGT!!!!!!!!! Visst det kanske inte hade hjälpt oss men klantigt i vilket fall som helst tycker jag.

Det va egentligen inga svåra gömmor, men Karat hade tankarna på annat efter dom två utfallen emot honom innan han skulle jobba. Det blev inga poäng och max tid 2.5 minuter.

Nästa sök va utomhus, två gömmor och max tid 3 minuter.

Här gick det bättre 🙂 Karat markerade den första gömman rätt så tidigt, den va på grillen längst bort på bilden. Den andra gömman fick han vittring på men jobbade inte hela vägen in, den va på bänken som man ser lite av till höger på bilden.

Det blev 10 poäng och max tid 3 minuter.

Hur summerar jag denna dag då??? Jo att vissa människor ska ha mer koll på sina hundar. Jag vet att Karat kan ha åsikter om andra hundar när dom kommer för nära så jag håller alltid avstånd till andra hundar för att undvika incidenter.

Annars så är jag mer taggad inför nästa NW tävling med Karat än vad jag va inför denna, ska bli så kul att fortsätta utvecklas tillsammans.

Totala resultatet blev så här: Inomhud Plac 18, Behållare Plac 22, Fordon Plac 14, Utomhus Plac 13.

Totalt kom vi på en 22 plats av 29 ekipage.

På´t igen 🙂 Kram Lotta