Den 28 september skulle vi till Eskilstuna igen den här gången till Eskilstuna Hunddressyrklubb. Dom arrangerade dubbla starter i rallylydnad mästarklass o avanceradklass så både Florida och Karat skulle tävla.

Dagen skulle börja med mästarklass. Tyvärr så småregnade det å jag va lite orolig att Florida inte skulle vilja sätta sig.

På första banan hade Florida glömt både hur man gör byten och hur man snurrar….hmm…??? Så när hon hade gjort halva banan så belönade jag henne med att kampa efter att hon gjort några bra skyltar, allt för att hålla hennes attityd uppe. Självklart blir vi ju diskade då, men vi hade inte fått något cert i alla fall.

Domarens kommentar: Härlig arbetsglädje, bra jobbat.

Nästa bana gick bättre kan man säga fast det beror på hur man ser det 🙂

Florida gjorde alla snurrar och byten på den här banan, ja hon gjorde allt utom ett läggande. Däremot så nosade hon VÄLDIGT mycket????? Detta har hon aldrig gjort förut, alltså jag menar verkligen ALDRIG GJORT!!!!!!!! Så med en massa nosande och självklart blir hon ju då både sen och ur position när hon nosar och inte lyssnar, så blev det inte så mycket poäng kvar, vi slutade på 42 poäng…..hmm =(

Domarens kommentar: Matte jobbar glatt och trevligt, bara att ta nya tag.

Efter detta så va det prisutdelning å mästarklassen hade dragit ut på tiden så Karats start i avancerad blev hela en timme sen, å jag som skulle jobba inatt, skönt att det inte är så långt att köra hem.

Det fortsatte att regna men jag vet att Karat brukar inte bry sig om det, vilket är skönt. Första banan hade frestelse vilket minskar våra chanser avsevärt att klara oss igenom banan.

Å mycket riktigt Karat så den och fick 15 minus bara på frestelsen…SUCK!!! Men han gör allt annat nästan helt prickfritt, men det räckte inte hela vägen fram, vi fick 76 poäng kvar, endast 4 poäng från kvalificerat resultat….hade han struntat i frestelsen så hade vi bara fått 9 minus och ett kvalificerat resultat, jaja det är ju en start till 😀

Domarens kommentar: Matte jobbar lugnt och tydligt.

Dagens sista bana hade ingen frestelse, vilket jag va mycket glad över. Men ni vet ju att hundar har minne, eller hur?? Så även Karat, så när vi skulle gå in på banan (på samma plats som banan innan) så gick hans blick fram och tillbaka över banan för att kolla vart frestelsen va någonstans. Men den fanns ju inte nu 😀 Dock blev han lite sen och sned vid vissa skyltar och då blir det ju även bristande i samarbete och minus för allt detta kan ju bli många minus i slutänden. Men han gjorde allt som jag bad honom om även fast han knappt tittade på mig 🙁

Å kan ni tänka er, det gick vägen 😀 😀 😀 vi fixade det första kvalificerade resultatet i avanceradklass. På fina 85 poäng 😀 😀 😀 Knapp jag tror att det är sant 😀

Domarens kommentar: Bitvis okoncentrerad hund, matte jobbar på bra.

Nu hade jag inga problem att köra hem, för jag körde på små rosa moln hela vägen 😀 Kort på Karat och hans fina rosett. Tyvärr ingen film alls denna dag 🙁 hade ju varit kul att ha i alla fall på Karats 85 poängare.

Nu ser vi fram emot nästa tävling, vet dock inte när den blir av för Karat. Ha det fint 😀 Kram Lotta med ett kvalificerat resultat med Karat.