Den 22 september skulle vi till Eskilstuna Brukshundklubb och deras årliga officiella utställning för brukshundar.

Detta skulle bli Miamis debut i utställningsringen, jag minns hennes mormor Floridas debut 😀 hon flög runt och skulle hälsa på ALLA runt ringen….jag hoppades att Miami skulle vara lugnare.

Det va 6 tervar anmälda å två av dom hade jag Miami o Florida.

Miami va först in i ringen av tervarna, å som hon gjorde det (hade jag kunnat göra hjärtan nu så hade jag gjort det, men tyvärr så går inte det i det nya blogg programmet 🙁 🙁 🙁 🙁 oerhört tråkigt tycker jag. Miami hälsade glatt på både ringsekreterare och domaren i ringen. Sedan skulle vi röra oss i ringen så att domaren kunde se Miami i trav. Miami tog kontakt med mig och hade fokus på mig hela tiden vägen runt i ringen, hon brydde sig inte ett dugg om allt runt omkring, vilken liten STJÄRNA. Men det där med att stå stilla i ringen det har vi (läs jag) glömt att träna. Men Miami fick HP och nu fick vi vänta tills dom två äldre valparna hade blivit bedömda. Dom gick i en äldre åldersgrupp 6-9 månader och va födda i januari och mars.

Att Miami skulle kunna slå dessa två som va mer färdiga än vad hon är trodde jag ju inte, alltid lika tråkigt när valparna ska gå in emot varandra i konkurrensen när det skiljer sig så i ålder.

Men där hade jag lite fel 🙂 ingen av dessa två äldre valpar fick något HP, en va halt och den andra skällde på domaren och backade…å POFF så hade Miami blivit BIR Valp i sin debut.

Miamis kritik: Härlig valp, Goda proportioner, Utmärkt benstomme, Välformat huvud, Välburna öron, Mörka ögon, Bra hals skuldra och överarm , Utmärkt rygg och kors, Goda vinklar bak, Ännu mycket ??? (ser inte vad det står) men fria rörelser.

Vi sprang ut ur ringen och Miami fick leka lite med rosetten, men sen blev det till att gå in i buren och vila medans jag visade Florida i championklass, men innan henne så skulle en juniortik in i ringen.

Juniortiken fick excellent utan CK och nu skulle Florida in i ringen. Jag hade riktigt gott gott godis med mig och det gjorde att Florida va mer alert och travade fint i ringen.

Floridas Kritik: Utmärkt typ och storlek, Vackert huvud och uttryck, små välburna öron, Mörka ögon, Korrekt bett, Utmärkt hals, Stark rygg, Bra kors, Bra ben och tassar, Tillräcklig kropp, Goda vinklar, Effektiva rörelser, Bra päls och färg.

Det va så bra så Florida fick Excellent med CK och blev BIR eftersom att juniortiken inte fick CK, då får man inte gå in i konkurrens om bästa tik/hane.

Nu va det bara att vänta på BIS finalerna, Miami i BIS valp och Florida i BIS vuxen. Miami skötte sig SUPER i finalen och travade fint, Florida skötte sig oxå i finalen men “struntade” i att trava 🙁 Ingen av dom placerade sig i finalerna men det är alltid kul att få visa upp just MIN hund för alla som stannat kvar för att se finalerna (fast just denna dag va det inte så många då det va kallt)

För 11 år sedan så ställde jag Miamis morfar Casino på Eskilstuna BK´s utställning, han blev oxå BIR valp plus att han blev placerad i finalen.

Bara att träna vidare och lära Miami att stå i ringen och att träna Florida att trava. Ha det underbart 🙂 Kram Lotta med två BIR hundar 🙂 🙂