Den 21 september skulle Karat tävla igen, även denna gången i rallylydnad avanceradklass, tyvärr ingen film på dagens runda.

Dagen började inte så bra 🙁

Jag va helt inställd på att samlingen va klockan 13.00 men så fel jag hade. När jag jobbat så sov jag några timmar för att sedan äta lunch och gå en promenad innan jag åket upp till klubben.

När jag åker på vägen och passerar planerna så ser jag att banvandringen har börjat…..ojoj…..gissar att jag minns fel angående tiden å frågar innan jag parkerar. Åh visst samlingen va ju 12 och inte 13, jag kom 12.10….SUCK!!!!!!!

Hade jag bara tittat i kalendern där tiden står så hade jag sett det. Inte bra för Karat med denna “uppladdning” fast när det gäller honom så är det “nerladdning” för att han ska hinna landa innan starten, vi hade ju startnummer 1.

Jaja det va ju bara att gå banvandringen utan domare, (banvandringen är med domaren på tävling) sån tur va så va banan inte så klurig så jag fixade den, tur jag inte är nybörjare i rallylydnad 🙂

Efter att jag gått två gånger så gick jag å hämtade Karat, nu hade jag ca 10 minuter på mig att få ner honom på jorden lite innan starten.

Starten va med hunden på höger sida, inga problem. Första skylten va Läggande under gång, gå runt Karat la sig å jag gick runt honom, sedan ska man stanna bredvid hunden någon sekund å sedan gå, tyvärr så satte sig Karat upp, å POFF så har vi fel övning -10p. Nästa skylt som gick fel va Tyska svängen å denna kan Karat annars, men nu gjorde han någon krumelur runt skylten å POFF så hade vi -10 igen (fel övning). Nästa fel blev på skylten Sitt Stå Ligg även här sätter han sig innan vi går iväg POFF -10. Sedan avslutar vi banan genom att hoppa hindret (inte jag ) och rusa fram och apportera den ena saken i frestelsen (som va sista skylten) å få totalt -21 bara på det.

Jodå denna tävling gick ju bra, vi fick behålla hela 37 poäng!!!!!!!!

Domarens kommentar: Bra jobbat, synd på fel övning.

Det va ju egentligen inga STORA fel mest slarv när han sätter sig innan jag säger till, förutom frestelsen då 🙁 hade vi bara fått felen på frestelsen så hade det nog svidit mer för då hade vi fått 79 poäng bara 1 poäng från kvalificerat. Nu höll han sig innanför banmarkeringen trotts hundar som i mina ögon va för nära för oss. Så går det när man missar tiden för samlingen å inte kan informera dom andra tävlande att inte va för nära när vi tävlar.

Nästa gång ska jag kolla tiden å inte tro att jag kommer ihåg rätt tid utan dubbelkolla den…..På´t igen 😀 Kram Lotta