Den 16 november skulle jag o Florida tävla lydnad klass 2 igen. Denna gången i Haninge Hundhall.

Det började inte så bra.
Hunden bredvid Florida kröp runt och nosade under hela platsliggningen. Den kom nästan halvvägs till sin ägare. Florida blev berörd av denna hunds beteende och satte sig upp.
Florida är en känslig hund och vi har jobbat med platsliggningen synd att detta hände.
När hon väl satt så satt hon kvar, betyg 5.

Friaföljet va stundtals bra med härlig attityd och glädje, men hon är lite för nyfiken på annat. Det kommer ni se på filmen, bortsett från det så ser det bra ut. Pga allt strul så blir betyget 5.

Film friafölj klicka här

Läggandet blev inge bra alls. Eller jo hon började fint att lägga sig men sen en bit ner så ångrade hon sig och ställde sig upp smiley!! Betyg 0.

Film läggande klicka här

Inkallningen gick bra. Hon satt still när jag lämnade henne och brydde sig inte om tävlingsledaren. Sen kom hon i bra fart med ett litet snett avslut. Betyg 9.5.

Film inkallning klicka här

Rutan skulle bli intressant å se om hon skulle fixa, när vi tävlar på en ny plats, där hon inte tränat rutan förut. Det gick hyfsat hon stannar till en liiiten stund å springer sen in i rutan, sen är det på gränsen att hon rör sig innan momentet är slut. Helt upp till domaren att bedöma och hon friade denna gången. Betyg 7.

Film på rutan klicka här

Apporteringen gick MYCKET bättre än förra gången vi tävlade. Bra fart, bra greppande, bra fart in men ett litet snett sitt. Tyvärr liiite tugg och då blir betyget 7.

Film apportering klicka här

Hoppet kunde ha gått mycket bättre. Florida hoppar bra ut, men vill inte sätta sig direkt utan går fram till hindret å nosar på det å sätter sig sen. När hon sen skulle hoppa tillbaka så gick hon runt hindret. Min teori är att hon gjorde så för att hon tyckte att hon satt för nära för att hoppa.
Självklart blir betyget 0 när man inte utför det rätt.

Film hoppet klicka här

Sista momentet är fjärrdirigering (sitt-ligg).
Florida va lite het och ställer sig tyvärr upp vid första skiftet som är sitt. Stå från ligg har vi aldrig tränat ändå gör hon det riktigt snyggt. Sen så lägger hon sig lite långsamt men det andra sitt va bra. Betyg 6.

Film fjärren klicka här

Helhetsbetyget blev en 6a.
Florida va inte direkt brydd av att vara i hallen men det finns ju så mycket att titta på, så hennes fokusering behöver vi jobba på. Så att hon på tävling inte bryr sig.

Nu är det inte så mycket kvar av detta år. Men vi har några tävlingar kvar. Nästa blir agility den 22 november å då ska Ell-ay debutera officiellt.

Vi bloggs smiley Kram Lotta