Min å hundarnas resa till Oslos Dubbelutställning är över å vi är hemma.

När jag åkte till Oslo så va det lite svårt att hitta enligt min vägbeskrivning, så jag kom rejält fel, men efter lite tittande i kartan, å att jag stannade vid varje stor vägskylt för att lokalisera vart jag va, så va jag i alla fall på rätt väg, men det visste jag inte förens jag stannade vid en nattöppen mack, där jag fick en vägbeskrivning (på norska) å jag förstod vad han sa? Då hade jag bara 10 minuter kvar tills bilen stod still.
Jag startade lite senare hemifrån än vad jag hade tänkt, jag åkte 15.00, å va framme på Bjerke travbana 23.00. Det tog ungefär så lång tid som jag hade räknat med, någonstanns mellan 6-8 timmar, å då åkte jag ju “lite” fel också.

På lördagsmorgonen gick jag iväg å satte upp tältet vid våran ring. Ringarna va otroligt små, kanske 20m * 10m. Å det fanns inte mycket plats för att sätta upp tält på, det va mest tur att jag fick en plats för mitt, eftersom att jag va där så tidigt.

Lördagens domare va David Cavill från Storbritanien.

Kritiken.

Very nice outline, strong head beginning to show his age and very weak at the hocks, little too much stop.

Ja det va vad han tyckte om Vegas, jag vet inte om han kan Belgare, men han gav Vegas en 2a.

Inför söndagens bedömning hade jag inte så stora förhoppningar på något bättre resultat. Myriam Vermeire bedömde Vegas förra året på specialen å gav honom en 2a då, å en hund på 7½ år utvecklas ju inte längre.

Men så fel jag hade i alla fall när det gällde domaren.

Tyvärr så e kritiken otroligt svårläst, vissa delar är helt oläsliga. Men jag kommer skriva det som går att läsa.

7½ year Scissor bite, missing one P1, Good pigm, Head could be longer, Good stop, Dark eyes, Small ears well placed, Good neck, Short strong back, Well angulated front/rear, Good catfeet, Good mask, Nice warm collor, Good coat, Good moving in front cowhookt in rear, Good tail.

Ja så tror jag att kritiken är, några har jag inte kunnat tyda.

Som sagt va så va jag säker på att få en 2a men det blev CK, för att sen gå in i bästa hane.
Av 12 hanhundar så fick bara 4st CK å en av dom va Vegas så då förstog jag att han hade chans på cert å titeln NUCH.
Vegas blev 3a å tyvärr så va hanen innan Vegas inte fullcertad, så vi va en placering från cert å NUCH.
Men det va sååå spännande att stå där å ha chans på certet, jag åker gärna tillbaka till Norge, min ekonomi får avgöra när det blir.

Lite onödigt vetande, i Norge får man fortfarande plastband i ringen, å kritiklappen är i A4a format, inga rosetter delas ut i ringarna förutom BIR o BIM.
rosetterna är förpackade i plastfickor så inga skrynkliga rosetter här inte, bara ett veck där rosetten varit vikt.
Vi fick även en pokal smiley.
Lite kort från helgen.
Vy över området, utsikten, rosett i plastficka å priser.
Ha det så bra smiley/Lotta