När jag o Vegas kom hem efter Vegas simning den 10 februari så va Texas lös i magen igen. Texas har haft problem med tarmarna i ca 2 år. När han i juni 2008 blev lös i magen efter att ha ätit ris så kontaktade jag Regiondjursjukhuset Bagarmossen och bad om en utredning. Dom undersökte honom å tog blodprov och jag fick den trevliga uppgiften att ta bajsprov på promenaderna. Men dom kunde inte hitta något, jag ville veta om det va en tumör eller något så att den kunde tas bort i tid, men dom brukar inte göra det när det sitter i tarmarna. Ja då va det ju inget att göra, än att tänka på va han åt.

Natten till den 28 januari så hade Texas bajsat inne på natten då jag jobbat. Natten till den 29e så bajsade han blodblandat inne. Den 1a februari va han lös i magen igen men nu va det dag, så han slapp bajsa inne. Natten till den 3e så va det kört igen, han hade bajsat inne igen.

Det va nu jag bestämde mig. Han skulle fastas till söndagen, å på söndagen så skulle han börja få lite kulor. Sen skulle han få en månad på sig att visa att det inte va något fel. Om han inte va bra så skulle fodret gå igenom hans kropp väldigt fort. Har ju varit med om detta förut så jag vet ju hur han fungerar. Det tog ett tag, å jag lugnade ner mig lite, när det gällde tankarna på att få ta bort honom.

Men tyvärr så va han lös i magen onsdagen den 10e, å då tog jag beslutet att han skulle få somna in. Han va ju 11år o 9 månader å då vill man inte bajsa inne. Visst hade jag kunnat prova något annat foder, men vad är det som säger att det skulle fungera, jag kanske bara förlänger han möjliga lidande, man måste tänka på hur han mår när han bajsar inne. Vem vet han kanske hade ont i tarmarna, den senaste månaden så hade han blivit långsammare på promenaderna. Han hade även fått ett mer sluttande kors, han hade lixom blivit lite rundare vid korset. Han måste få ett värdigt slut.

Han har ju faktiskt varit frisk i hela sitt liv, en enda gång har han varit inlagd å då va det för att han skulle kastreras. Två gånger har han skurit sig i en tass. Snacka om ett långt å friskt liv. När jag får ork så ska jag skriva om hans liv på hans sida men just nu är det lite färskt.

Den 11 februari fick Texas somna in.

Jag vet precis va han gör där på andra sidan regnbågsbron: Jagar sork, simmar o ligger i solen å njuter.

Vila i frid min älskling, vi ses igen.