Då har Vegas debuterat i championklass.

Han skötte sig bra i ringen smiley, tyvärr så hade han tappat en tand (P1a) det är okej dom får sakna just den typen av tand. År 2006 så bad jag om att få ett tandintyg hos veterinären, för att bevisa för utställnings o exteriör domare att Vegas har haft alla tänder, om det skulle hända något någongång som gjort att han tappat tänder, det är ju inte alltid man märker när dom tappar någon tand. Nu e det skönt att ha ett tandintyg, även fast han redan är SUCH.

Ibland så kan det vara svårt att se vad dom skrivit på kritiklappen, men ordet Excellent det ser jag, å det står på 4a ställen smiley tyvärr så kan jag inte se va som är Excellent på 2 av 4a. Men han har Excellent dark and expressive eyes och Excellent ears. Det är alltid lika kul att få excellent på kritiklappen.

Vegas kom 4a av 4a champion hanar, den som vann, blev BIS på Franska specialen tidigare i år, så emot honom visste jag att vi inte hade en chans. Domaren tog ut 1an o 2an sen tittade han en extra gång på Vegas o den andra hanen (bara det e ju häftigt) å satte den andra hanen före Vegas. Nu har vi i alla fall ställt i championklass så nu vet jag hur det går till.

I fredags så fick Vegas sig ett bad, en champion måste ju “championeras” innan utställning hihi smiley . Efter badet så torkade jag honom med handduk å sen tänkte jag att han skulle få lufttorka i någon timme innan jag skulle föna honom. Men Vegas stog å tittade på mig precis som om han ville något. Så jag tog fram fönen, å han fick ställa sig i fåttöljen, så att jag kunde komma åt å föna honom. Förra gången när jag skulle föna honom så hoppade han ner och ville inte stå still, men den här gången stog han som ett ljus i fåttöljen och bara njöt av föningen precis som en kung eller ska jag skriva champion smiley.

Direkt efter våran bedömning så skulle vi åka till Södertälje och tävla i agility. Tyvärr så dömde domaren så långsamt eller kanske noga så jag missade första klassen som vi skulle starta i. Men sista klassen för dagen va hoppklass 2 å den skulle vi med all säkerhet hinna till. Fast så här efteråt så undrar jag vad vi gjorde inne på hoppbanan. Typ allt gick fel smiley, jag kände mig som en nybörjare med en väderkvarn som armar, det va inte kul. När jag visar Vegas så här dåligt under loppet så blir han frustrerad, arg o skäller, å för första gången på väldigt länge så högg han mig i armen när vi kommit i mål. När jag sköter mig så hugger han mig inte, det kan ju vara en sak att tänka på nästa gång, eller hur.

På söndagen så skulle vi till Nykvarns LKK å tävla agility igen. Det första loppet va agilityklass 1, tyvärr så diskade vi oss, det va inte ett lika katastrofalt lopp som på lördagen, men tillräckligt fladdrigt för att Vegas skulle skälla ut mig, men han bet mig inte den här gången smiley. Sista loppet för helgen va hoppklass 2. Innan den började så hade jag funderat på varför det har gått så dåligt i år när jag tävlat agility. Å jag har nog varit lite nonchalant (hmm hur stavas det) i min handlig av Vegas runt banorna, så inför det sista loppet denna helg så skulle jag skärpa mig.

Jag gick banan, å när small o medium tävlade så tittade jag på varje lopp. Stog utanför banan å planerade hur jag skulle göra. Jag o Vegas skulle starta som ekipage nr 4, så jag hade inte så många large hundar att titta på. Sen va det våran tur, å jag skötte mig riktigt bra smiley, å gör jag rätt så gör även Vegas rätt. Jag hade en liten tabbe direkt efter slalomen, jag slappnade av en liten millisekund å vipps så sprang Vegas förbi ett hinder, å då får man 5 fel. Men när vi kommit i mål så kändes det rent ut sagt (skrivet) SKIT BRA!!!! smiley Kollade in dom andra loppen å det blev diskningar, å fler fel än vad jag o Vegas hade. En hund lyckades gå nolla men dom gick långsamt så dom fick över 10 sekunder i tidsfel, fast det visste jag ju inte då. När resultatet hade kommit upp så gick jag å tittade, å då hade jag å Vegas vunnit smiley smiley smiley, det känns ju lite surt att jag inte höll ihop hela loppet, så att vi hade gått nolla, då hade vi fått våran 2a uppflyttningspinne. men vi VANN smiley på tiden 39.49 sekunder, referenstiden va 45 sekunder å går man över den så får man tidsfel. Nästa helg så ska Casino debutera å då åker vi till Söderköping, jag ska även starta Vegas där.

…………………………………………….Vegas rosett…………………………………………………..

Ha det bra smiley/Lotta