I lördags va jag i Sala och tävlade i agility med Vegas, vi skulle starta i två klasser, agility klass 1 & hoppklass 2.

Klockan ringde 04,00 och vi åkte 06,30 det tog ca 2 timmar att åka dit, så vi va framme 08,30. Första klassen va agility 1 small, medium o large. Vegas gjorde ett bra lopp, han tog kontaktfälten på både A-hindret o balansen, någon gunga hade dom inte smiley så då behövde jag inte oroa mig för den. Tyvärr så började Vegas med att riva första hindret smiley och sen blev det ett missförstånd vid slalomen, det blev 10 fel å 39 sek, vi kom 9a.

Efter detta lopp så va det en lååång väntan. Agility klass 2 o hoppklass 1 skulle avverkas i alla storlekar. Jag passade på att sova lite i bilen, å äta lunch. Sista klassen för dagen va hoppklass 2 och Vegas hade startnummer 2, men 1an va inte där så vi fick starta först.

Det gick över förväntan, det är skönt att gå ut först och göra ett felfritt lopp smiley. Men tyvärr så gick tre andra hundar 2 sekunder snabbare än oss smiley, vi kom 4a på 0 fel och 34 sekunder. Det va bara 11 hundar som kom till start å då delas det bara ut 2 uppflyttningspinnar. Vegas har en pinne, när han har tagit dom två sista så får han börja tävla om SM poäng och cert i klass 3.

Nästa agilitytävling blir DMét den 6e september, det går hos Hölö-Mörkö BK. Å nu på lördag ska Casino o jag försöka oss på lydnad klass 2 igen, hos Skogås LKK.

Ha det bra smiley /Lotta