Den 4-5 juli va det dax för agility i två dagar i Åtvidaberg, Vegas skulle starta 2 lopp om dagen, förra året så tog han en pinne varje dag och blev uppflyttad till hoppklass 2.

Lördagens första lopp va agility, jag brukar alltid titta på banan innan för att försöka lista ut hur den går (dom sätter inte ut nummerskyltarna på en gång) å då såg jag att gungan inte va med smiley, Vegas gillar ju inte den. Banvandringen va delad eftersom att det va över 80 startanden i den här klassen. När klassen satte igång så tittade jag på några ekipage innan jag tog ut Vegas. Vi gjorde ett kanon lopp, Vegas tog kontaktfältet på nervägen på A-hindret, men hoppade över kontaktfältet på balansens nerväg, det blev vårat enda fel. Hade han tagit kontakten så hade vi kommit 3a och fått en pinne, nu kom vi 10a med 5 fel o 41.89 sekunder, idealtiden va 52 sekunder. Träningen med target har verkligen givit resultat Vegas fick sin första placering och sin första rosett i agilityklass denna dag.

Hopp resultaten under helgen har jag tyvärr blandat ihop (i huvudet) men det andra agilityloppet kommer jag ihåg, för där gick han utan tvekan direkt upp på gungan och tog kontaktfältet på ner vägen, han tog även A-hindrets kontaktfält, tyvärr så hoppade han även i detta lopp över balansens kontaktfält på nervägen. Men träningen ger resultat å när det sitter så kan vi börja sattsa även i agilityklassen smiley.

Om jag inte minns fel så hade Vegas 3 lopp med 5 fel och ett lopp med 10 fel o 1, någonting i tidsfel. Vi fixade helgens alla lopp utan att diska oss bara det är ju skit bra tycker jag. Nu är det ett bra tag kvar till nästa tävling i agility, inte förrens 8-9 augusti ska vi tävla igen å då åker vi till Roslagen o Häverö i två dagar. Nu till helgen så ska vi till Hallstahammar, Casino ska tävla i klass 2 o Vegas ska ställas på inofficiell utställning.

Ha det bra smiley Lotta