Den 6 juni va Florida anmäld till en nose work tävling i enskilt moment behållare klass 1.

Tävlingen va hos Flens Brukshundklubb. Egentligen så är Karat bättre på behållare än vad Florida är, men av någon anledning så anmälde jag Florida.

Dagens första sök, 1 gömma (som alltid i klass 1) maxtid 2 minuter,

Ojojoj…..här gick det fort……OCH fel 🙁 🙁 🙁 Jag litade på Florida (som man ska göra) och glömde bort hur hon är när det gäller behållare och framförallt kartonger. Så det blev en felmarkering och självklart då maxtid på söket. Lite trist att börja med det lixom, men men det va bara att snabbt ladda om igen, för vi skulle göra nästa sök direkt efter.

Sök nr 2 för oss, 1 gömma och maxtid 2 minuter.

Här gick det bättre, för jag litade inte på henne vid första “markeringen” utan hon fick helt enkelt visa mig igen. Fast jag säger inget utan är tyst å då brukar Florida förstå att hon ska visa mig igen. Andra brukar säga till sin hund att “Visa”, men det vill inte jag lära in, då gissar jag att det är lättare att få en felmarkering av hunden, bara för att jag har sagt Visa.

Det blev 25 poäng tiden 53.03 sekunder. Domarens kommentar: Härligt Driv.

På nästa sök stod kartongerna lite mer i ordning. 1 gömma Maxtid 2 minuter.

Här startar Florida med att springa hela vägen bort och sen börja nosa….mmmm man kan göra så 😀 det tar en stund innan vi har kommit fram till ett gemensamt beslut. 25 poäng och tiden 1.05 minuter

Domarens kommentar: Explosiv start, Tjuvmarkerar flera behållare men matte läser sin hund helt rätt.

Dagens sista sök 1 gömma Maxtid 2 minuter.

Nu hade Florida kommit igång ordentligt 😀 😀 hon gick omkring å nosade och vände på kartongerna 😀 men till sist så bestämde vi oss och det va rätt 😀 😀 25 poäng tiden 54,07 sekunder.

Domarens kommentar: Galet behållarsök 🙂 Matte får guldstjärna för hur bra du läser din hund!

Det gick ju bra, lite synd på det första söket bara, jag borde ha lärt mig hur hon gör vid behållarsök vid det här laget 😀 😀

Hur blev nu slutresultatet? Jo så här.

Sök 1 Plac 41/50

Sök 2 Plac 28/50

Sök 3 Plac 33/50

Sök 4 Plac 30/50

Totalt kom vi på en 35e plats av 50 ekipage.

Kolla filmen för att se alla söken.

Vi bloggs igen 🙂 Kram Lotta