Ännu en dag på Vilsta i Eskilstuna och Svenska Shetland Sheepdogklubbens tävlingar, idag skulle vi tävla i freestyle och heelwork to music.

Miami va anmäld i klass 2 i båda klasserna.

Första starten va i freestyle.

Domarnas betyg och kommentarer:

Precision och samarbete 7.6

Innehåll 6.9

Tolkning av musik 7,5

Många trick med tema runt/cirklar, önskar mer variation, önskar längre program för högre betyg.

Precision och samarbete 7,4

Innehåll 7,4

Tolkning av musik 7,8

Fint Samarbete

Det blev 22,30 lite för långt ifrån uppflyttning (0,7) och det är i kategorin Innehåll som det inte räcker till i. I de andra två kategorierna så är hon uppflyttad, men det räcker ju inte.

Dagens andra start va i Heelwork to Music, men efter den första starten där det inte gick så bra, så bestämde jag mig för att köra vår freestyle igen, bara för att träna. Man får ha 25% freestyle i ett heelwork program men om man har mer (som typ ett helt freestyle program) så blir poängen väldigt låg i innehåll. Fast jag trodde att man blev diskad, å va helt inne på det, men så blev det ju inte.

Här är domarnas betyg och kommentarer.

Precision och samarbete 7,7

Innehåll 0,5

Tolkning av musik 7,8

För mycket freestyle i ett heelwork program

Precision och samarbete 7,9

Innehåll 0,5

Tolkning av musik 8,0

Det blev 15.80. Som ni ser så går betyget i innehåll ner rejält, men det vet ju inte Miami om och vi kan träna att tävla med vårt program. Det är vanligt att man gör så här, men då brukar föraren belöna och diska sig, för att sen gå in och köra den “riktiga” starten senare samma dag.

Nu till det roliga, Miami kom 3a i heelwork to music trotts att poängen blev som den blev, lite kul faktiskt och den gula rosetten matchar ju vår outfit fint 😀

Nu va dagen slut och vi fick packa ihop och åka hem. Jag va lite mer lärd av dagen och vet det till nästa gång, att man blir inte diskad om man kör freestyle i ett heelwork program och inte heller om man kör heelwork i ett freestyle program 😀 😀 😀

Vi bloggs igen 🙂 Kram Lotta med en pallplats till Miami