Den 13-15 maj skulle vi åka till Roskilde i Danmark för att jag ville ställa ut Florida för chans till Internationell och Dansk Utställningschampion.

Alla hundarna va med men det va bara Florida som skulle ställas ut.

Första dagen fredag den 13 maj va det Nordic utställning så då ställdes Florida i veteranklass. Här är hennes kritik.

10 years old, Typical head with correct proportion, Good reach of neck, Good front, Good body, A little bit soft in coat, is sometimes abel to move in the right way.

Ja Florida är inte så taggad på utställningar längre så det kan vara svårt att få henne att trava, hon är väldigt duktig på att passa när hon rör sig i ringen.

Idag blev det Excellent utan CK men hon blev BIR Veteran, även fast de inte sa det i ringen så gissade jag det. Jag gick sedan och frågade i informationen om just det, å jag hade rätt. Florida skulle få gå in i den stora veteran finalen. Vi fick även en BIR veteranrosett i informationen 😀

Det jag tycker är lite konstigt är att en veteran blir BIR med bara Excellent men för att få titeln så måste veteranen få CK. Om nu hunden blir BIR då borde den ju även få titeln Nordic Veteran Winner som det nu va den här dagen, men så är det inte.

Vi bodde på området, vilket är väldigt praktiskt med gångavstånd till utställningen. Skönt oxå att bara ta med en hund in. Min bil va inpackad med silverdukar så de två hundarna som va i bilen hade det bra och inte för varmt.

När jag va vid bilen så kunde hundarna välja att vara ute eller ligga i bilen, så skönt att ha kompostgaller runt så de fick lite frihet under dessa tre dagar vi va här. Tyvärr så regnade det och blåste en del så jag frös.

Dag nummer två va det Internationell Utställning och det va nu det gällde att få Excellent med CK för att få CACIB (det Internationella certet) En veteran får inte tävla om CACIB så trotts att Florida är 10 år (faktiskt fyller hon det idag den 14 maj) så ställer jag henne i Championklass för att ha chans att få CACIB. Här är Floridas kritik.

Good bite, Slighly loss of pigmentation, Dark eye, Middle long ears well placed, Good neck and topline, Good depth of chest, Front feet could be more compact, Good mask and color, in the movement pacing, Good tail.

Den här dagen ville inte Florida trava alls 🙁 jag trodde det va kört, men så fel jag hade 😀 Domaren ger oss Excellent med CK och i bästa tik kom vi tvåa. Men den vinnande tiken va en junior och hon får inte tävla om CACIB så vi fick CACIB 😀 😀 😀 😀 WOHOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu skulle jag ha kunnat åkt hem, vi hade ju fått det vi va ute efter. Men nä vi stannade till nästa dag, vi har ju ändå betalt det.

Den sista dagen va oxå en Internationell utställning, så vi hade chans till ännu ett CACIB 🙂

Floridas kritik:

Fint huvud, Fina ögon, Korrekt bett, Mycket bra skuldra rygg o kors, Välutvecklad bröstkorg, Bra päls, Mycket goda rörelser, Fint temperament.

Även idag blev det Excellent med CK, vi kom tvåa efter junioren och fick ännu ett CACIB 😀 😀 😀

En sån fantastisk helg. Hundarna har skött sig när vi bodde i bilen, CACIB till Florida. Nu är det bara att packa ihop allt å styra hemåt. Nu kommer det ta minst 3 månader innan Floridas CACIB blir bekräftat av FCI. När det är bekräftat så kan jag söka hennes Internationella champion titel, vi får se hur fort det går.

Här lite bilder från Roskilde 😀

Visst är hon snygg

Helgens alla rosetter

Det är nästan så jag inte tror det, även fast jag har bilder på det, det är SÅÅÅ FANTASTISKT ROLIGT!!!!!!!! Florida är min andra Internationella Utställningschampion, Casino va min första titeln är: C.I.B

Vi bloggs igen 😀 Kram från Lotta med ännu en titel till Florida

Rean från Danmark måste ni ju få kort på oxå.

Ner i tunneln under vattnet

Upp ur tunneln upp på bron.

Upp och över Öresundsbron.