Den 18 april skulle jag och Florida tävla i Nose Work Enskilt Moment klass 1 Utomhus.

På samlingen så sa dom att man inte fick ta kort på områdena, varken före eller efter att tävlingen va slut…mycket konstigt. Det har jag aldrig varit med om förut å då har jag tävlat sedan sporten blev officiell 2017. Det som va lite förvirrande va att de sa bara att man inte fick ta kort, inte att man inte fick filma. Så självklart satte jag på mig min GoPro kamera för att filma söken.

När jag sen hade kört 3 av 4a sök så kom en funktionär och frågade mig om jag hade filmat mina sök, Ja sa jag då. Men det fick ni ju inte göra sa hon….Okej??? men ni sa ju bara att man inte fick ta kort….JA men det är ju samma sak…….ÖÖÖÖÖ…Nej det är det inte sa jag då. Det blev ju genast inte obekvämt, men samtidigt så hade dom inte varit tydliga med sin information som jag tycker SKA stå med i PM. Vissa tävlande tar ju med sig kompis eller familj så att de kan filma söken. Trots detta så filmade jag även det sista söket.

De behöver ju inte vara rädda för att jag ska skynda mig hem och lägga ut filmerna innan tävlingen är slut. Jag sitter här och bloggar nu 7 månader efter tävlingen. Så erfaren är jag, att INTE F.N lägger jag ut något officiellt innan tävlingen är klar. Jag tar dock kort på områdena (när jag får) och skickar till mina vänner och skriver max tiden, så de får se. Men innan jag har tävlat så vet ju inte jag vart gömman är. Kanske att jag inte kommer tävla i nose work på Lidingö BK igen, vi får se.

Efter att jag hade gjort det sista söket så kom det fram en till funktionär och ville prata med mig om att jag filmat när jag sökte med min hund. Jag sa som jag sa tidigare, att ta kort och att filma är inte samma sak, så sa jag oxå att detta borde ha stått i PM så man vet det innan man åker till tävlingen, kanske till och med att det ska stå i Inbjudan så man vet det innan man anmäler sig. Överlag så tyckte jag att vissa av funktionärerna inte va speciellt trevliga. Framförallt en äldre dam va VÄLDIGT otrevlig.

En vän bor på Lidingö och visste att det fanns kattuggleungar i ett skogsparti på Lidingö. Självklart åkte jag dit för att se om jag kunde ta kort på dom i väntan på att de andra ekipagen skulle söka klart. Så jag slapp sitta och vänta på dom och på prisutdelningen. Jo men visst fick jag kort på dom.

Jaha hur gick tävlingen då?? Jo just det jag glömde en sak. När jag kom tillbaka till Lidingö BK så mötte jag den där damen å då säger hon….Jaha har du inte åkt ännu….OKEJ…..ÖÖÖÖHH….alltså hon lät så otrevlig på rösten så jag nästan tappade talförmågan, hon menade tydligen det hon sa…….helt galet 🙁 🙁 🙁 🙁 Jag svarade att nä jag är kvar jag vill vara med på prisutdelningen och få mina protokoll så mig blir ni inte av med.

Okej nog skrivet om detta nu, nu till söken. Vi skulle köra alla fyra sök efter varandra.

Sök 1 hade en maxtid på 2 minuter.

Florida jobbade bra och vi fick 25 poäng och tiden 1 minut 12 sekunder o 50 hundradelar.

Domarens kommentar: Snabb start, in och söker direkt, Tydlig markerad.

Sök 2 hade en maxtid på 2.5 minuter.

Här hade Florida det svårt, hon är vid gömman en gång och tittar upp på mig, jag tar inte det som en markering för hon går direkt vidare. Ja ni får ju se på filmen hur det såg ut.

Det blev inget fynd på detta sök, så 0 poäng och maxtid i protokollet 🙁

Domarens kommentar: Grovsöker, Jobbar fint helavägen.

Sök 3 hade en maxtid på 2 minuter.

Florida startar som hon alltid brukar göra som Usain Bolt 😀 Hon låste sig lite vid väggen, men när jag fick bort henne från den så hittade hon gömman. 😀 Det blev 25 poäng och tiden 1 minut 26 sekunder o 19 hundradelar.

Domarens kommentar: Fokuserad start, Springer in i söket, Tydligt hittande.

Dagens 4e och sista sök hade en maxtid på 2.5 minuter

Här har Florida gömman i sin nos redan innan jag släpper henne.

Det blev 25 poäng och tiden 6.59 sekunder 😀 😀 😀 😀 😀 WOW va snabb hon va 😀 😀 😀 😀

Domarens kommentar: Nosen på från start, Noggrant och målmedvetet, Tydligt hittande.

Domaren har även kryssat i SSE Särskilt Samspelt Ekipage SÅ KUL ATT FÅ 😀 😀 😀 😀

Jag visste inte hur det hade gått för de andra ekipagen, kände inte så många på den här tävlingen. Jag va kvar för att få mina protokoll och kanske få en rosett för vår snabba tid på det sista söket.

Oj vad förvånad jag skulle bli……Vi kom 2a på vårt sista sök 😀 men till dagens förvåning så kom vi 3a i totalen 😀 😀 😀 😀 VA!!!!!!!!! Inget av dagens 30 ekipage hade hittat alla gömmor, inte ofta att det händer men ibland så.

Jag frågade de andra på prispallen vilket sök de hade missat gömman på och de sa olika. Jag och Florida missade på 2a söket, hon som vann missade i första söket och hon som kom 2a missade i 3e söket. Av alla 30 ekipage va det 3 som inte hittade någon gömma, 7 som bara hittade 1 gömma, 9 som hittade 2 gömmor och 11 som hittade 3 gömmor.

Ja nose work är en kul och spännande sport och mina hundar älskar den 🙂

Här under Florida med hennes snygga rosetter 😀

Så här placerade vi oss i söken.

Sök 1 Plac 16, Sök 2 Plac 6 (det va endast 5 ekipage som hittade gömman) Sök 3 Plac 8, Sök 4a Plac 2.

Vi bloggs igen 😀 Kram Lotta med pallplatser till Florida