Den 23 april va det appell spår för mig och Miami den här gången på Strängnäs BK.

Spåren gick i närheten av klubbstugan så det va inte så långt att köra. Tyvärr så va spåren i en gammal kohage med torkade koblajor och annat intressant att nosa på, så vi fick bara med oss den första pinnen, sen va Miami vilse i hagen 🙁 Så synd 🙁

Men vi stannade och ville göra lydnaden och även prova på budföringen,

Budföringen gick nästan bra, Miami sprang halva sträckan stannade och vände sig och tittade på mig…typ ska inte du med???? Även fast mottagaren ropade på henne så sprang hon inte dit 🙁 Om jag minns rätt så provade jag att skicka en gång till och då sprang hon hela vägen, men vi hade ju redan misslyckats så betyget blir 0 i alla fall.

Sen till lydnaden. Den här dagen skulle jag även lägga Miami på gruppmomentet Platsliggning. Där ligger alla hundarna bredvid varandra med 7 meter emellan och de ska ligga i 3 minuter, vi förare står 15 meter bort framför hundarna. Jag har aldrig gjort detta på tävling med henne så det skulle bli intressant å se hur det skulle gå. Vi har tränat både på promenaderna och på klubben så jag kände mig inte så orolig. Man är mer orolig över de andra hundarna, att de ska göra något och störa Miami.

Vi ställde upp oss på anvisade platser, kopplade loss och la ner hundarna. Miami gjorde precis som jag sa. Vi lämnar hundarna 15 meter, vänder oss om och efter ca 1 minut så springer hunden som ligger till vänster om Miami upp till sin förare…….ojoj……Miami hon låg kvar så lugnt och tryggt…..vilken stjärna hon är min Fantastiska Miami 😀 😀 😀 Vi har tränat detta några få gånger att en kompis sätter eller lägger sin hund bredvid Miami precis som på tävling och sen kallar personen in sin hund och jag berömmer Miami för att hon ligger kvar. Denna träning gjorde nog så att hon låg kvar när detta hände, SÅ SKÖNT att veta att hon gör det 🙂 Så betyget på Platsliggningen blev FINA 10 poäng från båda domarna 😀 😀 😀

Sen till vår individuella lydnad.

Linförighet 8.5 från båda domarna 😀

Framförgående 0 från båda domarna (har vi inte tränat så mycket)

Läggande under gång 8.5 från båda domarna 😀

Inkallning 9.5 o 9 😀

Hopp över hinder 9.5 o 9 😀

Vilka fina betyg 😀 Mest stolt är jag över hopp över hinder, Miami har ju på några tävlingar sprungit förbi hindret och inte hoppat det. Men även det har vi lagt ner mycket träning på, som visar sig att den träningen givit resultat.

SÅ NÖJD med dagens lydnad, så synd att inte spåret gick bra 🙁 🙁 🙁

Resultatet blev ju ej godkänd eftersom att vi inte klarade spåret. Men vi har 128 poäng att stoltsera med och det ser ju bra ut med tanke på att man blir godkänd på 125 poäng 😀 fast då ska man ju ha betyg på specialen oxå då rå 😀

På prisutdelningen så sa en av domarna att hade du haft betyg på spåret så hade du blivit uppflyttad idag 😀 Ja det är ju så. Bara hoppas att vi får till det så att vi kan bli uppflyttade nästa gång.

Vi bloggs igen 🙂 Kram Lotta