Den 23 augusti skulle Florida och Miami ställas på Nordic Utställningen i Backamo.

Jag fick rapporter från vänner som hade hört att det va trafik kaos dagen innan. Det va så struligt vid parkeringen så det va flera som missade sin bedömning i ringen. Det va skönt att jag då kom dagen innan så jag redan va på plats.

Det va en rejäl bit att gå upp till ringarna. Jag försökte ta så mycket som möjligt med mig (gåendes) men det tog tid i alla fall.

Miami va först in i bedömningen, detta va hennes första officiella debut. Hon har ju ställs på officiell utställning förut, men då har hon varit valp å valpar ställs alltid inofficiellt även på officiella utställningar.

Domarens kritik:

Mycket tilltalande helhet, Feminin, Härligt temperament, Fin hals, Bra förbröst, Mycket välkroppad, Bra överlinje, Mycket bra päls, Bra ben och tassar, Rör sig väl.

Fin kritik å det blev Excellent med CK 😀 😀 😀

Sen va det Floridas tur.

Domarens kritik:

Rejäl tik, Veteran, Vackert välskuret huvud, Bra ögon, Fin hals, Välkroppad, Bra överlinje, Korrekta vinklar, Bra päls, Bra ben och tassar, Rör sig bra för åldern.

Florida fick oxå Excellent med CK och blev därmed BIR Veteran 😀 😀 😀

Nu fick jag problem, både Miami och Florida skulle gå in i konkurrensen i bästa tik. Tyvärr inget jag har tränat på 🙁 Jag vet att Florida INTE vill att någon annan ska ta i hennes koppel, Miami har jag aldrig provat på. Jag hade pratat med en annan tjej vid ringen om det va så att båda skulle in, så hon fick ta Miami.

Miami tyckte att det va konstigt att någon annan skulle gå med henne i ringen, å tjejen som visade va inte så van. Florida kom 2a och Miami kom 3a. Men jag så nöjd med dagen.

Nu va det “bara” att ta ner hundarna till bilen, å sedan gå tillbaka å ta ner sakerna, packa bilen å åka hemåt. På grund av Corona så skulle de inte ha några BIS finaler 🙁 Florida blev ju BIR Veteran men vi fick inte gå in i finalringen å visa upp oss 🙁

Florida fyllde ju 8 år i maj 2020 å då ställde man ju in alla utställningar 🙁 så idag va ju faktiskt hennes debut i veteranklass.

Vi bloggs igen 🙂 Kram Lotta med ett BIR till Florida