Den 24 juli sökte Svenska Nose Work klubben ekipage som ville gå nose work för blivande nose work domare. Å självklart sa jag ja 😀 alla träningstillfällen där man inte vet vart gömman är och som är tävlingslikt är ju bra 😀

Om jag inte minns fel så va det någonstans i närheten av Arlanda som vi va.

Det gick bra Karat va den som hittade alla gömmor, Florida hon felmarkerade på behållarsöket (hon gick först av mina hundar) sist ut va Miami som jag inte riktigt kan läsa ännu, å hon är inte så tränad i nose work då detta inte ligger på priolistan för mig. Hon hittade inte gömman alls på fordons söket.

Jag fick tips av de blivande domarnas domare efter sista söket.

Han tyckte då att jag skulle vara mer strukturerad i söken å dämpa mina hundars iver att få söka…… vilket jag inte tänker göra. Detta är en sport där hundarna är överlägsna när det gäller att hitta doften, så mina hundar får bestämma i vilken fart dom vill söka, så följer jag med å får lära mig att läsa dom rätt helt enkelt 😀

Ja det va intressant och kul att få hjälpa till, hoppas att de lyckas i sin utbildning.

Vi bloggs Kram Lotta 😀