Den 6 juni va det så dax för mig och Miami att debutera i Nose Work samtliga moment.

Vi har tränat men kanske inte så mycket som jag hade tänkt inför vår debut. Eller egentligen inför Miamis debut jag har ju tävlat både Florida och Karat upp till klass 2.

Men man är ju ett team i nose work där hunden ska markera å jag ska kunna läsa min hund å veta när den markerar.

Dagens första sök va behållare med en maxtid på 2 minuter. Miami jobbade på bra å stannade vid rätt behållare å jag sa markerat. Domaren sa RÄTT å jag blev glad att vi fixade detta första sök 😀

Tiden blev 14,69 sekunder 😀

Nästa sök va inomhus med en maxtid på 1,5 minuter

Här jobbade Miami fint å hittar gömman rätt så tidigt, men gör inte på rätt sätt när hon markerar å jag tror henne inte…….SUCK!!!!!!! Sen va hon där igen å jag säger fortfarande inget…..SUCK igen!!!!!!!!

Men när tiden nästan är helt slut så är hon där igen å jag säger markerat, å domaren säger RÄTT!!!!! 😀 😀 😀 Man kan säga att jag får verkligen bakläxa på detta å Miami får e stjärna i kanten för att hon jobbade hela tiden fast matte klantar sig. Ja tiden blev 1 minut 27 sekunder och 88 hundradelar.

Nästa sök va Fordon där maxtiden va 2 minuter.

På just fordon har vi inte tränat så mycket, men det va inga problem för Miami att hitta gömman 😀 Det tog 30,68 sekunder 😀 😀

Nu hade vi bara ett sök kvar å det va utomhus med en maxtid på 2,5 minuter

Miami sökte bra även här, hon är vid gömman men går vidare. Vi går runt å söker på nästan allt men till slut så stannar hon å visar mig vart den är 😀 Tiden blev 1 minut 47 sekunder och 19 hundradelar.

Hur summerar jag vår debut då??

Jo jag måste lära mig hur hon kan göra när hon markerar å träna mer på det helt enkelt. Jag är såååå IMPONERAD av henne att hon fixar detta med både domare och tidtagare vilket hon inte alls bryr sig så mycket om.

Dagens resultat blev.

Behållare plac 17 Inomhus plac 32 Fordon plac 12 Utomhus plac 34 Totalt blev det en 27e plats av 40 ekipage.

Det blev ju 100 poäng och vårt första DIPLOM i nose work samtliga moment.

På den här tävlingen skulle jag använda min nyinköpta GoPro Kamera å jag är nöjd med resultatet som ni kan se på filmen här nedanför.

Vi bloggs igen 😀 Kram Lotta med ett DIPLOM i nose work till Miami 😀