Den 1 november va vi anmälda till en tävling i Haninge Hundhall. Alla hundarna skulle faktiskt tävla denna dag. Florida i freestyle, Karat i heelwork och alla tre i teamwork…hmmm undrar hur jag tänkte när jag anmälde oss???

På grund av situationen med corona så fick vi inte vara i hallen under tävling utan vi fick stå ute eller sitta i bilarna. Kanske inte det bästa upplägget för varken Karat eller Miami.

Dagens första klass för mig va Teamwork. Inte riktigt så jag ville ha det, men det är ju inte jag som planerar upplägget så det är bara att göra det bästa av situationen. Jag hade hellre startat de individuella starterna innan teamwork starten så Karat hade hunnit lugna ner sig lite.

Då va det dax för vår första start, å även den första starten i Sverige med tre hundar (gissar jag). Tyvärr så hade inte Karat landat helt innan vi skulle in så han sprang iväg, självklart så hängde Miami med på det 🙁 Det blev ju en diskning då eftersom att de kom utanför planen. Jag och Florida fick stå kvar på planen och vänta tills de andra två hade gjort sin runda. Jaja vi har ju en start till som förhoppningsvis går bättre.

Nästa start gick bättre, vi fick faktiskt poäng 😀 😀 Att få med sig alla in på planen och få alla i position tar en stund och drar ner på betyget i den första kategorin. Karat hade landat lite nu och ville verkligen jobba, Florida gick dock ur position men det struntade jag i å körde på i alla fall, Miami flöt ut lite och även hon ur position, men det är inte lätt att vara 1½ år å plötsligt tävla i detta. Vi satte vår slut position perfekt till musiken. 😀 😀 😀

Domarnas betyg och kommentarer:

Precision och samarbete: 5.5 Innehåll: 6.8 Tolkning av musik: 8.5

Utdragen ingång. Något kort program, Med mer träning kommer det bli strålande. Kunde se en del moment superhärliga, Svårt med övergångarna, Svårt att få med alla 3 i utförandet, Fortsatt lycka till.

Precision och samarbete: 6.0 Innehåll 6.0 Tolkning av musik 6.5

Alltför utdragen ingång, Det blir lite rörigt, men det glimmar till ibland och då är det mäktigt.

Vår poäng blev 19.65 och vi kom på en 3e plats.

Nästa start denna dag va Karat i Heelwork to music klass 1. Vi hade två starter och kanske kanske att vi skulle få vår sista uppflyttning och Karat få titulera sig HtM1.

Första starten gick nästan hela vägen, tyvärr så gick han ur position och sprang iväg lite, vilket drog ner på poängen. Annars tyckte jag att han va med å lyssnade, han gjorde alla byten utan några större hjälper, å det va kul då vi har tränat på detta sedan vi startade förra gången.

Domarnas betyg och kommentarer:

Precision och samarbete 7.3 Innehåll 7.8 Tolkning av musik 8.0

Hund lämnar förare, Missar bakdel i sidosteg, Snygga övergångar.

Precision och samarbete 7.6 Innehåll 7.6 Tolkning av musik 8.5 Denna domare skrev inga kommentarer 🙁

Vi slutade på 23.40 endast 0.1 från uppflyttning 🙁 🙁 Det sved lite, nu hade vi bara en start kvar…Hoppas Hoppas att den skulle gå bättre 🙂

Nästa start gick bättre, Karat va mera med och han lämnade mig inte 😀

Domarnas betyg och kommentarer:

Precision och samarbete 7.9 Innehåll 7.8 Tolkning av musik 8.0

Tappar position i sidosteg, Snygga övergångar, Saknar tempohöjning i positionerna.

Precision och samarbete 7.8 Innehåll 7.6 Tolkning av musik 8.5 Inga kommentarer den här gången heller.

Det gick hela vägen den här gången 😀 😀 😀 😀 Vi fick 23.8 och UPPFLYTTNING!!!!! Karat får nu titulera sig HtM1. Nu satsar vi på klass 2 nästa år, låten är redan klar 😀 nu ska vi träna på positionerna och att han kan byta positioner utan handhjälp från mig.

Nu va det dax för Florida att tävla å hon skulle tävla i freestyle klass 2. Tyvärr så ville hon inte prestera inne på banan, men vi tog oss igenom den första starten, men den andra där diskade jag oss. Det är så tråkigt att hon inte vill på tävling. Hon är så taggad innan vi ska in, men sen när vi går in på planen för att tävla så blir hon loj och gör nästan ingenting. Att backa som hon verkligen gillar, gjorde hon inte alls den här dagen, jag blir ledsen och frustrerad för jag vet inte hur jag ska komma fram till en lösning. Jag tror att det har att göra med tidigare träning, då jag (som man gjorde då) sprang av planen för att belöna hunden. Vart är det kul då??? JO utanför planen, det syns så tydligt på vissa filmer när jag tävlar att Florida blir så glad när vi går av när vi tävlat klart. Så va hon inte när hon va yngre. SUCK jaja, vi får se vad jag hittar på under 2021. Dagens poäng och kommentarer från domarna:

Precision och samarbete 6.8 Innehåll 6.0 Tolkning av musik 7.8

Missar starten och flera andra delar i programmet. Vill se mer variation, Fick se mycket sändande.

Precision och samarbete 7.0 Innehåll 7.8 Tolkning av musik 8.4 Inga kommentarer från denna domare 🙁

Det blev 21.90 poäng

När man som jag sitter så här långt efteråt å bloggar så kan man tabba sig på vägen. Både vårt Teamwork program och Karats program blev filmade, men jag raderade tyvärr dessa filmer när jag skulle filma en träning, jag trodde att jag laddat upp filmerna i datorn med tyvärr så har det nu visat sig att det hade jag inte gjort. Jag vet att jag tvekade om jag skulle radera dom eller inte, men tyckte att jag hade tittat på dom i datorn, men TYVÄRR å jag är SÅ ARG på mig själv. Jag har dock kunnat filma en av Karats starter via datorskärmen så det kan jag lägga upp här, men det är ju inte den där han får uppflyttning.

Tävlingen va Corona anpassad å arrangören livestreemade tävlingen å det är därifrån jag kunnat fixa till en film.

Jag ska se om jag kan fixa till en film på vårt Teamwork program oxå, håll ut 🙂 Kram Lotta