Den 3 oktober va jag och Florida anmälda till en dubbel mästarklass hos Linköpings BK. Det va många år sedan som jag va här senast. Jag va här 2015 för att tävla i freestyle, heelwork och teamwork. Lite känsligt tyckte jag att det va att tänka tillbaka. Tyvärr så tog resan längre tid än vad jag beräknat, jag kom bara några minuter innan banvandringen. Självklart hade jag ringt å sagt att jag kanske kunde bli sen.

Första starten den här dagen va på bana B som innehöll en frestelse. Frestelsen låg på ett utsatt ställe, så jag gissade att Florida skulle springa fram och kolla på den. Vilket hon oxå gjorde. Florida va verkligen på och glad på den här starten å i början va det endast små missar, men sen kom vi till “sändande till kon” å då sprang hon till frestelsen istället. Vi fortsatte en bit innan jag tog upp leksaken och belönade henne. Florida kändes verkligen glad och på vid dagens första start och jag va hoppfull inför nästa start som inte hade någon frestelse.

Domarens kommentar: Fint stå backa framför, Bra val av matte.

Nästa bana va en utmaning. det va många slalom moment blandat med spiral och byten. Jag va inte så orolig att gå fel, även fast jag gjorde det en gång på banvandringen. Det kändes som att detta va verkligen en bana för Florida, endast 2 sättande där det ena va startskylten. Det va även en bana för mig då jag gillar banor som egentligen har enkla moment men som är en utmaning att gå, där jag som förare måste vara skärpt hela banan igenom.

Florida började starten med att nosa…hmmm…tänkte jag, men sen kom hon igång. Hon blev bara mer och mer på ju längre vi gick banan, hon va pigg och alert och jag berömde henne ordentligt när vi gick, jag höll ett bra tempo som gjorde att hon inte hade tid för något annat. Detta kändes SÅ BRA!!!!

Det skulle visa sig att inte bara känslan va bra utan även resultatet va det. Vi fick ÄNTLIGEN vårt tredje Cert så nu får Florida lägga till en Championtitel, Svensk Rallylydnadschampion (SERally Ch) Efter 4år och 4 månader i mästarklass har vi ÄNTLIGEN vår titel 😀 😀 😀

Det blev fina 96 poäng. Domarens kommentar: Bra tempo, Hund med härlig attityd som man blir glad av att se, Samspelt och trevligt ekipage.

Titta på filmen för att se vår 96 poängare.

Ja då va vår epok i rallylydnad över 🙁 Jag har sagt att när Florida blivit champion så slutar vi med rallyn. Ibland så verkar hon inte vilja vara med när vi tävlar, hon nosar och lyssnar inte på vad jag säger. Nu ska vi träna lite rally på kul och bara tävla i freestyle, heelwork och nose work. Morgondagens två starter i Tierp struntar vi i, visst jag kanske skulle kunna byta hund och tävla Karat, men känner att han inte riktigt är klar för det. Så vi stannar hemma.

Florida och hennes rosetter för dagen 🙂

Lycklig 😀 😀 😀 😀 Kram Lotta med ett championat till Florida