Den 26 september va jag och Karat anmälda till en dubbel rally avancerad hos Nacka BK.

Jag va lite orolig över hur upplägget skulle vara, å hur nära banorna va varandra. Karat kan ju bli störd om någon annan hund gör något eller att föraren belönar sin hund lite högt. Jag hade samma upplägg som inför lydnaden, komma tidigt, ta ut hunden å rasta, träna lite, gå iväg till området där banorna va så att han fick kolla in det. Nu va det bara för mig att vara tydlig och att andas 🙂 Vår första bana hade ingen frestelse…SÅ BRA!!!! så jag hoppades verkligen att det skulle fungera, men man vet ju aldrig.

Karat va lite som han kan vara, tittar sig omkring men lyssnar samtidigt på vad jag vill att han ska göra. Det kändes faktiskt riktigt bra å han va ju kvar på planen 🙂 🙂 🙂 Tyvärr ingen film från den här dagen 🙁

Å kan ni tänka er…..det gick vägen, vi fick vårt sista kvalificerade resultat. På fina 95 poäng 😀 Nu får Karat titulera sig RLD A. Domarens kommentar: Fint backa, Samlad och fin runda 🙂

Nu va det bara för mig att bestämma om jag skulle tävla den andra banan oxå eller vara nöjd å åka hem??? Nä åka hem kunde jag ju inte, vi måste ju vänta kvar till prisutdelningen.

Det va en frestelse på den andra banan, vilket gjorde att jag tvekade, men jag är egentligen inte så mycket för att banga, så jag bestämde mig för att starta.

I frestelsen låg det två STORA leksaker, en ENORM bläckfisk och en lång orm, alltså man såg dom på mils avstånd 😀 😀 😀 Det va ju inte så att Karat inte såg dom 😀 Redan vid startskylten så spanade han in dom, men jag fick honom med mig.

När det sen strulade vid en skylt så passade han på att dra iväg och apportera bläckfisken, jag sa loss, Karat släppte och vi fortsatte banan, tills vi kom i närheten av ormen, då drog han iväg och apporterade även den…hmmmm. Jag sa loss, Karat släppte och vi fortsatte banan. Ormen hade han släppt precis där vi senare skulle gå vilket han inte brydde sig om utan klev på ormen. Å när vi sen gick i frestelsen så va det inga problem för det låg ju inget kvar där 😀 😀 😀

Jag gjorde lite andra moment i slutet på banan, bara för att träna lite på mästarklass moment. Jag hade innan denna start pratat med domaren så hon visste att vi va klara i avancerad efter den första banan och att jag kanske skulle diska oss på denna start. Jag tog upp en leksak när Karat gjorde ett bra moment för att jag ville belöna just det.

Det va så avslappnat när jag tävlade på den här banan, ni skulle ha hört vad domaren skrattade åt Karats upptåg, vilket jag tyckte va härligt att höra. Domarens kommentar: Tack för underhållningen 🙂

Domarens kommentar säger ju lixom allt. Han är säkert härlig att se på när han spexar runt och gör hyss på planen, inte lika roligt för mig även fast jag oxå ler åt honom ibland.

Vi fick en liten rosett för vårt kvalificerade resultat, men de hade ingen titelrosett så en sån fick jag beställa själv. Bild på Karat när han håller i sin fina titelrosett 🙂

Ja plötsligt händer det 😀 nu får vi träna lite fram tills en mästarklass tävling kommer som passar oss. Ska bli kul å se hur vi kommer klara den klassen.

Fantastiskt 😀 Kram Lotta med titel till Karat