Den 6 september hade jag anmält mig och Karat till en lydnadstävling hos Hölö-Mörkö BK.

Han har tävlat lydnad några gånger förut, även fast det va några år sedan, men det har lixom aldrig funkat någe bra. Nu hade jag tränat in apporteringen från grunden igen, å även tränat mycket med andra på klubben, så nu skulle det vara kul å se om det skulle gå bättre eller om vi skulle lägga ner detta med lydnad helt.

Jag va lite nervös, men är ju tvungen att skärpa till mig när jag ska tävla med Karat. Jag är inte den som brukar vara nervös när jag ska tävla, men med Karat är jag det.

Jag höll mitt upplägg som jag planerat. Komma i god tid, ta en liten promenad och träna lite, ge honom vatten och sätta honom i bilen. Det va lottning för vilket startnummer vi skulle få och jag ville INTE ha nummer 1. Brukar inte bry mig annars men ville verkligen ge oss en chans att lyckas. Sen blev det en längre promenad, innan vi skulle in på planen.

Jag va lite spänd inför detta man vet ju inte vad Karat kan hitta på. Men jag va tydlig emot honom. Man ska lämna apporten till tävlingsledaren när man kommer in å det har vi tränat på vilket gick SUPER, han satt så fint vid sidan.

Första momentet va Följsamhet å Karat va med fint med bra fokus Domarens kommentar: Svajar något sitter långt ifrån vid avslut 8.5p

Sen va det Inkallning. Karat satt kvar å kom i fin fart. Domarens kommentar: Bra 10p 😀

Moment nr 3 va Sättande under marsch Domarens kommentar: Glider fram något i transport, flyttar framtass vid sättande 8.5p

Å nu kom apporteringen som vi har tränat från början, hur skulle det gå???? Vi har lagt ner mycket träning å fått mycket hjälp från vänner på klubben, nu skulle vi få svar på om detta va rätt sätt. Karat satt kvar och kom på mitt kommando 🙂 Men satte sig för långt ifrån mig, å jag säger fot fast jag vet att han släpper om jag pratar med honom, å mycket riktigt det gjorde han. Så jag går ner på knäna för att kunna nå apporten. Man får INTE flytta på fötterna då är betyget 0, nu blev det 5p Domarens kommentar: Slår i med tass vid gripande, extra kommando, förare plockar upp föremålet.

Fjärrdirigering Karat la sig inte vid mitt första kommando å sen blev läggandet långsamt. Domarens kommentar: Flyttar tass vid lämnande, extra kommando, långsamt läggande 7p

Nu det sista momentet Hopp över hinder som Karat gjorde så bra. Domarens kommentar: Flyttar framtass, Bra utförande 9.5p

Det sista betyget är betyget för Helheten å det blev fina 9p Domarens kommentar: Bra samarbete

Ja hur blev dagens resultat? Det blev en liten väntan på att få veta. Tänk att det gick vägen…det blev 164.5 poäng 😀 😀 😀 UPPFLYTTNING!!!!!!!!

SÅ HÄFTIGT!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Tänk att det gick, har lite svårt att fatta lixom…. 😀 men det står ju på protokollet, så om jag undrar så kan jag ju titta på det 😀

Jag va lugn mellan momenten som jag planerat, självklart fick Karat muntligt beröm men inte för mycket då blir han för glad och jag kan tappa honom till nästa moment. Men nu vet jag att Karat går att tävla, bara att se sig om efter en till tävling 😀

Karat med sin uppflyttningsrosett

Karat fick ingen rosett på tävlingsdagen då klubben inte hade såna rosetter, denna rosett har jag beställt själv. För självklart ska vi ha en rosett efter allt jobb vi har lagt ner. Däremot fick han en leksak som Karat troligtvis uppskattar mer än en rosett 😀

Karat med sitt pris för uppflyttningen

Euforisk 🙂 🙂 Kram Lotta med ett uppflyttningsresultat i lydnad till Karat