I freestyle skulle alla tre hundarna starta och först ut va Miami.

Miami freestyle blåbär

Ett improviserat program även fast jag hade en liten plan att gå efter. Men kul att prova på. Detta kommer inte vara vårt officiella program, det har jag redan planerat 🙂 får se när vi debuterar officiellt.

Så här tyckte domarna:

Precision och samarbete: 6,7 Innehåll: 6,2 Tolkning av musik 7,0

Glad hund och du jobbar fint med henne. Idag lite många missar för uppflytt Gå runt och runda vasen jättefina. Bra grundtempo för hunden, Tyvärr gör missarna att jag inte kan se riktigt hur du tänkt dig tajmingen. Jag tror på er lillan behöver bara lite mer rutin.

Precision och samarbete: 7.3 Innehåll: 6,9 Tolkning av musik 7,5

Miami har en fin kontakt med dig under programmets gång och ni har ett fint samarbete. Ibland blir det lite småmissar som påverkar precisionen. Ni jobbar på bra, ett tips är att jobba bort de stora handhjälperna men oxå att använda något mer trix för variation. Musiken passa er bra och tror tajmingen kommer bli jätte bra när det blir mer flyt.

Ja som ni ser så va detta ett improviserat program och det syns även på domarnas kommentarer och på betygen. Det blev 20,80 poäng.

Nästa hund ut va Karat å han tävlade i den högre klassen i freestyle.

Karat Freestyle Öppenklass

Precision och samarbete: 7,9 Innehåll: 7,5 Tolkning av musik 7,6

Glad hund som trivs fint i ringen. Skulle vilja se lite fler distinkta rörelser. Lite buslarvigt här och där, men en jättefin helhet. Tillräckligt för klassen, för högre poäng jobba med självständiga rörelser gärna på avstånd och försök variera ännu mera. Väldigt snabb låt som gör det svårt att hinna tajma bra.

Precision och samarbete: 8,2 Innehåll: 7,3 Tolkning av musik: 7,2

Fint samarbete. Skulle ha fler trix så det blir mer variation på dem och tänk på att bygga in dina handtecken i koreografin. Om du gör fler trix så kan du fånga upp ännu mera i musiken än vad du gör nu.

Det blev 22,85p endast 0.5 från uppflyttning

På en officiell tävling så använder jag en större yta av planen när jag tävlar men med tanke på kameran så höll vi oss mer på en plats, vilket drar ner på betygen. Jag är nöjd med dagens program å jag hoppas kunna tävla officiellt och lyckas även då.

Sist ut den här gången va Florida även hon i den högre klassen i freestyle.

Florida freestyle öppenklass

Precision och samarbete: 7,6 Innehåll: 7,0 Tolkning av musik: 7,6

Bitvis jätte bra men det strular för er lite här och där, Härlig energi. Skulle vilja se lite fler rörelser av olika typ. Det ser lite ut som att ni inte riktigt har en plan. Skulle vilja se att ni jobba över hela planen åt lite olika håll. Väldigt snabb låt som gör det svårt att hinna tajma perfekt. Många bra saker att bygga vidare på.

Precision och samarbete: 7,1 Innehåll: 6,5 Tolkning av musik: 7,5

Ni har en fin kontakt, men tyvärr blir det lite missar denna gång. Skulle önska mer variation i olika trix.

Vi fick 21,65p

Väldigt intressant hur olika domarna tänker och hur olika de skriver, en skriver mycket och den andra väldigt lite. Jag är nöjd med vårt program, men det hade ju varit lite roligare om Florida hade velat lyssna lite mer på mig och inte sprungit runt och ballat ur, fast å andra sidan är det ju kul att se henne glad och sprallig i ringen.

Ja det va det sista för den här gången och även det sista om Corona Mästerskapet i freestyle och heelwork to musik.

Vi bloggs igen 🙂 Kram Lotta