I maj så va det dax att få tävla, dock online och inte på plats. Mästerskapet va i freestyle och heelwork to music. Här är några filmer och domarnas kommentarer på våra bidrag till heelwork to music.

Så här gick det till. Vi filmar hemma och filmen ska filmas från en fast punkt. Vi döper den till de namn vi tävla med. Lägger upp på youtube och skickar länken till arrangören som bedömer oss och sätter poäng efter vad dom ser, precis som en vanlig tävling, fast vi inte ses i verkligheten.

De första jag bjuder på är Karats Heelwork to Music, vi kallar det Blåbärsklass men man kan oxå säga klass 1. Ett helt nytt program till en ny låt, å det gick riktigt bra.

Karat HtM Blåbär maj 2020

Så här tyckte domarna:

Precision och samarbete: 7,6 Innehåll: 8.0 Tolkning av musik: 8.0

Bra samarbete och självständigt arbete, Tappar lite i position ibland speciellt i bakåt och vändningar. Bra blandat med färre positioner och tekniska svårigheter för klassen. Bra tolkning av musik för klassen. Fint och harmoniskt program och ekipage, Snyggt jobbat.

Precision och samarbete: 8.5 Innehåll 8.5 Tolkning av musik: 8.7

Fina positioner, Härligt med olika riktningar, Bra musikval till hunden.

Oj vilka fina poäng det blev, å fina kommentarer från domarna så kul och roligt. Vad blev då resultatet? Jo 24.8p och UPPFLYTTNING

Detta program ska jag fortsätta med å hoppas få tävla officiellt med, bara att träna så vi båda vet vad vi ska göra 😀

Nästa program va Miamis heelwork to music, även det blåbärsklass. Hon är för ung för att tävla officiellt (hunden ska vara 1 år) å det skulle hon inte hinna fylla innan filmen skulle vara inskickad (fyller 1 den 8 maj), då är det kul med blåbärsklass där arrangören kan sänka åldern.

Här är Miamis film.

Miamis HtM Blåbär 2020

Så här tyckte domarna:

Precision och samarbete: 7,5 Innehåll: 7,6 Tolkning av musik: 7,8

Bitvis fint samarbete men även en del annat som lockar idag, Bitvis fina positioner men önskar mer precision emellanåt. Tillräcklig variation för klassen, Bra tolkning för klassen, Glad hund med fin arbetsglädje men lite väl nyfiken idag.

Precision och samarbete: 7.3 Innehåll: 7.4 Tolkning av musik: 8.3

Tappar koncentrationen ibland, Skulle önska lite fler riktningar, Fin musiktolkning.

Ja Miami va lite nyfiken och kunde inte låta bli att nosa några gånger, men tycker att hon gör det bra för att knappt ha tränat. Det blev ju fina poäng och kommentarer, å jag har fått mer inspiration inför en framtida officiell start. Det blev 22.95 poäng endast 0.3 från uppflyttning.

Det va våra starter i heelwork to music, freestyleklasserna kommer i nästa inlägg.

Ha det fint 🙂 Kram Lotta