Den 5e januari på MyDog så skulle Florida och Miami ställas ut och Karat tävla i rallylydnad avancerad.

Tyvärr så va ringen för utställningen längst bort på nedervåningen på mässan så det va en bit att gå, å självklart krockade utställningen med rallyn, men det ordnades genom att flytta Karats start i rallyn.

Karats rally start börjar vi med.

Jag har under en tid tränat med Karat på promenaderna. Den största vikten i träningen har varit att han ska lyssna på mig när vi har hundmöten, då dessa har varit väldigt jobbiga. Denna start idag va den första efter att jag börjat med den nya träningen, jag tyckte att det skulle bli intressant å se om han även hade blivit bättre på tävlingsplanen.

Min önskan om bättre fokus från Karat slog in. Oftast så tappar han fokus från mig redan då jag kopplar loss kopplet, men inte den här gången 😀 OJ så fint han gick, det blev några missförstånd men han va med mig hela banan. Tyvärr så fanns det en frestelse på banan men den rörde han inte när vi gick den, han lyssnade på mitt NEJ å vi klarade den 😀 tills vi kom till sista skylten. Då va det som om han kom på att han missat att göra något å sprang iväg till frestelsen apporterade en av sakerna, när jag sa LOSS så släppte han den, kom till mig och vi gjorde den sista skylten. Han kanske skulle kallas Emil i stället för Karat 😀 😀 😀 Tyvärr ingen film på denna runda 🙁

Vi fick behålla 68 poäng Domarens kommentar: Trevligt ekipage. Taggad hund.

Då va det bara att ta sig ner till utställningsringen för att ställa Florida och Miami. Detta skulle bli Miamis debut på en STOR utställning. När jag gick in med henne på mässan med alla hundar och människor så trodde jag att hon skulle vara lite tveksam……men NÄ!! inte det 😀 hon gick in som om hon hade varit med om detta många gånger tidigare. Glad, framåt och nyfiken 😀

I ringen gick det oxå bra, hon stod stilla travade i ringen och hade inga problem med att domaren tog på henne 😀

Miamis kritik: Stor, Välutvecklad. Feminint välskuret huvud, Något rak i fronten och något kort hals. Fin kroppslängd, Tillräckligt vinklad bak, Bra pälsstruktur, Ännu mycket lös och ofärdig, Stötande frambensrörelser, Härligt temperament,

Miami fick HP och blev BIR Valp 😀 Så vi skulle in i finalringen i valp finalen 😀 SÅ KUL!!!!!!!

Sen skulle Florida in. Här är hennes kritik.

Stor, mycket god typ, Feminint välskuret huvud, Tillräcklig hals o vinklar, Något fallande kors, Kunde haft något mer benstomme, Något platta tassar, För dagen inte i full päls, Kunde haft mer effektiva rörelser.

Florida fick endast Excellent.

Då va det bara att ladda inför Miamis final. Jag sa till mig själv att nu ska jag njuta av att visa min tjej i finalen.

Tyvärr så krockade Miamis final med Floridas rallylydnad i mästarklass å detta pga att hon löpte å måste gå sist, annars hade hon kunnat tävla även i det. Men arrangören behöll banan så när jag visat Miami i valp finalen så fick jag och Florida iaf gå rallybanan vilket kändes bra. Miami blev inte placerad i finalen.

Nu tillbaka till hotellet för att äta middag, å vila oss inför nästa dag på MyDog.

Njut 😀 Kram Lotta med HP & BIR Valp till Miami.