Den 1 december arrangerade Nynäshamns BK en nose work klass 2 tävling i samtliga moment och Florida skulle få tävla den här dagen.

Första söket va fordon, två gömmor och max tid 2 minuter.

Inte varje tävling man kan njuta av en så här fin utsikt ifrån sökområdet (om man har tid)

Jag ställde upp vid startlinjen och följde med Florida fram till bilen där jag kommenderade henne att söka. Hon jobbade fint och förstod att det va bilen hon skulle söka på, när vi kom till släpet så blev hon mer intensiv men gick vidare. Hon stannade och markerade bak på släpet, jag sa markerat och det va rätt, jag kommenderade henne igen och hon jobbade vidare, å stannade fram på släpet och markerade igen och jag sa markerat, domaren sa RÄTT och jag ska FÄRDIG!!!!

WOW så kul vi fixade båda gömmorna och jag kom ihåg att säga FÄRDIG, det måste man göra för att tiden ska stoppas, glömmer man det så tickar klockan vidare å säger man inget så får man max tiden på söket.

Men nu blev det 25 poäng och 1 minut 5 sekunder och 32 hundradelar.

Direkt till nästa sök som va utomhus två gömmor och max tiden 2.5 minuter.

Här släppte jag bara på Florida å hon fick söka som hon ville, hon hittade den första gömman rätt så snabbt, jag sa markerat och domaren sa RÄTT. Den satt till höger, mellan plankorna (syns inte på bilden) som går upp mot altanen. Sedan försökte jag få henne att söka på vänster sida men hon ville inte det, vilket va synd för där va den andra gömman 🙁 Tiden gick ut. Tyvärr så va jag så upprymd efter att ha klarat det första söket så när Florida hittade den första gömman här, å jag skulle ge henne godis, så tar jag upp två godisar och då tappar vi den ena (brukar bara ge en godis) å när man tappar godis i sökområdet så får man fel för det.

Vi fick 14 poäng 1 fel och max tiden 2.5 minuter.

Direkt efter detta så skulle vi in och söka behållare. Två gömmor och max tiden 3 minuter.

Som ni ser så va det två “rum” att söka i, det längst bort va ett duschrum. Den första gömman tror jag va i den lila kabinväskan, den tog hon först, sedan tog hon den stora färgburken längst bort i duschrummet, båda va rätt och jag kom ihåg att säga FÄRDIG även här 🙂 🙂 🙂

Här blev tiden fina 59 sekunder och 16 hundradelar och vi fick 25 poäng 🙂

Bara att ladda om inför det sista söket som va direkt efter. Inomhus, två gömmor och max tiden 3 minuter.

På detta stora sök fick hunden vara lös, vilket jag hade. Florida kastade sig iväg i söket och markerade första gömman rätt så snabbt, jag sa MARKERAT och domaren sa RÄTT 🙂 Alltid lika skönt att höra det 🙂 Den gömman satt på någon av dom yttre stolarna till höger på det första kortet. Jag skickade iväg Florida efter att hon hade fått EN godis från mig 🙂 Japp jag kan lära mig av mina misstag 🙂 Hon sökte vidare o jag ville att hon skulle in mellan borden å söka av ordentligt, när vi kom till det sista bordet till vänster på den sista bilden å jag skickade in henne längs med väggen, så vände hon, går förbi dörren till rummet och vänder snabbt, markerar på dörrens kant å jag säger MARKERAT å domaren säger RÄTT och jag säger för sista gången den här dagen FÄRDIG 🙂

Vi fick 25 poäng och 1 minut 14 sekunder och 59 hundradelar.

Jag va helt lyrisk efter alla sök den här dagen även fast jag va besviken över att jag inte fick henne att söka på vänster sida på utomhus söket. Å framförallt glad över att jag hade kommit ihåg att säga FÄRDIG efter varje sök vi klarat, det är inte lätt att komma ihåg tycker inte jag i alla fall 😀

Hur blev då resultatet för dagen?

Fordon placering 11, Utomhus placering 19, Behållare placering 10, Inomhus placering 7. Totalt kom vi på en 11 plats med fina 89 poäng av 20 ekipage.

Ja det va ett fantastiskt avslut på nose work året 2019, Florida va på och jag kände mig säker på henne och det va verkligen så kul att tävla den här dagen. Hoppas att nose work året 2020 kommer bli lika roligt.

Ha det fint 😀 Kram Lotta som kom ihåg att säga FÄRDIG på den här tävlingen 😀