Den 9 november va det dax igen. Karat skulle tävla ännu en NW klass 2 tävling vi hade kommit med på Botkyrka BK´s tävling.

Förra tävlingen hade vi startnummer 27 på den här hade vi nummer 2, alltid skönt att ha ett tidigt startnummer så är man klar sen.

Första söket va behållare, två gömmor och max tid 1.5 minuter.

Här jobbade Karat bra och markerade färgburken längst bort till vänster på bilden. Sedan så visade han ett förhöjt intresse för den svarta väskan i mitten men markerade inte, när det va 30 sekunder kvar (tidtagaren säger till när det är det) så ville jag att Karat skulle gå till den i mitten men han markerade den silver färgade väskan till höger och det va rätt 😀 😀 😀 SÅ KUL!!!!!!!! Vår första 25 poängare i nose work klass 2 😀 😀 😀 Det blev 25 poäng och 1.5 minuter då tiden precis gick ut när jag sa markerat.

Nästa sök va ett stort område inomhus som jag såg fram emot att få söka på.

Två gömmor och max tiden 4 minuter.


Det va två rum så det va mycket att söka av, jag sökte lös med Karat, det tyckte jag va enklare med tanke på alla bord och stolar. Tyvärr så hittade han ingen gömma utan visa mig en markering på fel sak å så va sök tiden slut efter kanske 50 sekunder. Domaren kommenterade att varför säga markerat så fort när du har 4 minuter på dig…..mmmm det kan man ju undra eller hur?? Jaja alltid lär man sig något nytt 😀

Så på detta sök blev det inga poäng, 2 fel för felmarkering och max tiden 4 minuter, kanske inte det bästa resultatet vi har 🙁

Nu blev det en paus tills vi skulle till dom två sista söken, utomhus och fordon.

Fordon två gömmor och max tid 2 minuter.

Karat nosade runt och höjde sin intensitet på fronten på den röda bilen. Där han oxå markerade vilket va riktigt fel 🙁 båda gömmorna satt på den silverfärgade bilen och inte på den sidan som va mot den röda, så jag vet inte vad som gick fel den här gången. Det va endast EN (1) hund som hittade EN gömma på fordons söket av 30 ekipage, har aldrig hänt när jag tävlat, va tydligen svåra förhållanden denna dag.

Det blev inga poäng, 2 fel och max tid 2 minuter.

Bara å ladda om inför utomhus söket. Två gömmor och max tid 3 minuter.

Oxå ett riktigt roligt område med mycket att söka av. Karat va typ överallt men visade inge intresse för något. Tyvärr glömde jag söka med honom på ett ställe (självklart va en av gömmorna där). Den ena va på den gula saken i mitten på bilden, Karat va där men visade inget å den andra gömman va längst till höger vid tallen, på kanten av huset, men där va vi aldrig 🙁

Så på detta sök blev det 0 poäng och max tiden 3 minuter (inga fel då vi inte felmarkerade)

Placeringarna blev så här: Behållare 4a, Inomhus 23a, Fordon 21a, Utomhus 19e. Totalt kom vi på 19e plats av 30 ekipage.

Ja det är ju bara å träna vidare så får vi se hur många tävlingar vi kommer med på nästa år. Ha det fint 😀 Kram Lotta