Den 27 oktober dagen efter SM Semin skulle vi försöka oss på att tävla i freestyle klass 2. Både Florida o Karat skulle tävla och det skulle bli två starter för båda hundarna.

Skönt att inte behöva släpa rekvisita och burar igen, dom hade fått stå kvar från dagen innan, inte lika stressigt att hinna till hallen för att få en bra plats för allt.

Florida hade startnummer 1 i Freestyle klass 2 A. Jag pluggade programmet innan för att komma ihåg allt. Ibland när jag tävlar henne så glömmer jag programmet, varför vet jag inte. Har nästan aldrig hänt med någon av mina andra hundar. Kanske beror på låtvalen till hennes program.

Florida va lite ofokuserad så några missförstånd blev det.

Domarnas betyg och kommentarer:

Precision och samarbete 7,5p Innehåll 7,5p Tolkning av Musik 7,6

Kommentar: Fint arbete på pallen åt ena hållet.

Precision och samarbete 7,8p Innehåll 7,5p Tolkning av Musik 8,0p

Kommentar: Snygg tajming till musiken.

Jag vet faktiskt inte vad den första domaren menar, vi gjorde helt rätt på “pallen” eller som jag säger “kudden” men domarna vet ju inte hur programmet ska se ut. Däremot så såg jag på filmen efteråt att jag glömde en grej i vårt program, vilket jag inte reflekterade över när jag tävlade. På vår nästa start kom jag ihåg den rörelsen 😀

Det blev 22.95p en 4e placering och UPPFLYTTNINGS poäng 😀 😀 😀 Så roligt om jag inte minns helt fel så är detta Floridas första uppflyttning i klass 2 😀 😀

Här filmen på Floridas program.

Ett kort på Florida och hennes uppflyttnings rosett.

Efter Floridas start så va det Karats tur som startnummer 9.

Ja det va inge bra alls faktiskt, han lyssnade inte mycket på det jag sa eller visade. Då hade jag hyrt lokalen 3 gånger innan för att han skulle vara van och veta vad vi skulle göra, situationsbunden lydnad men det kommer jag inte göra igen, kostar bara pengar och ger tydligen inget resultat. Jag försökte lugna honom och få hans uppmärksamhet genom att lugna honom med min röst och att klappa honom, men det gick inte 🙁

Domarnas betyg och kommentarer.

Precision och samarbete 4,00p Innehåll 5,50p Tolkning av musik 4,50p

Domarens kommentar: Tar i hunden upprepade gånger, därför de låga poängen.

Precision och samarbete 4,40p Innehåll 5,00 Tolkning av musik 5,70p

Domarens kommentar: Karat inte så koncentrerad idag, Tar i hund flera gånger. Svårt att se innehåll och tolkning.

Ja inga höjdar poäng så den totala poängen blev bara 14,55p

Jaja bara att ladda om till start nummer 2 för båda hundarna 🙂

Florida va först att starta av mina hundar även vid den andra starten. Jag hade bestämt mig för att vara beredd med en leksak när vi gick in, så jag kunde belöna henne när vi tävlade. Alltid kul att överraska henne med kamp när vi tävlar. Vi hade ju redan ett uppflyttnings resultat så då känner jag att jag kan “offra” nästa start, allt för att hon ska få en kul grej vid tävling 🙂 Självklart blir det ju diskning då men det vet ju inte Florida om 😀 Kolla på skillnaden i Floridas attityd i hela programmet jämfört med den första starten. I början av denna start va Florida loj och ville inte lyssna men så fort jag tog fram kampen så tände hon till och behöll det hela programmet. Precis så vill jag att hon ska vara när vi tävlar, men det kommer vi kanske inte att klara av.

Här under en film på vår disknings start.

Karats andra start va oxå en planerad diskning. Mina händer luktade VÄLDIGT gott efter att jag hade haft köttbullar i mina händer innan vår start. ÅH vilken skillnad, han lyssnade och gjorde nästan allt jag bad honom om, kanske är detta vår grej att göra så här flera gånger för att sedan en gång i framtiden inte lukta så gott om händerna, å då kanske han lyssnar, vi får se hur det går i framtiden.

Här under filmen på vår disknings start.

Domarnas kommentarer: Mycket trix med runt-snurrtema. Önskar mer variation på trix. Härligt samarbete. Leder ut hunden i halsband. Fint flyt men önskar mer variation i innehåll för klassen.

Ja det va den här dagen, får se vad vi hittar på i framtiden, har planerat in några tävlingar nästa år. Vore kul med två till uppflyttningar i freestyle för Florida då får hon titel och så kanske vi startar i den högsta klassen 🙂

Ha det fint 😀 Kram Lotta med ett uppflytt i freestyle till Florida