Den 6 oktober va det dax för KM i Nose Work på Haninge BK.

Jag hade haft svårt att bestämma vilken hund jag skulle anmäla till KM när båda är lika duktiga när jag tränar, men jag bestämde att det fick bli Karat den här gången Florida har ju fått tävla KM tre gånger.

Vid lottningen inför startordningen så drar jag självklart spiken (nummer 1). Kanske inte det bästa för Karat men men bara att acceptera att vi går ut först.

Första söket va behållare. Det va en gömma och max tid 1½ minut.

Karat hade inte riktigt landat innan detta, så han “flög” runt och det tog ett tag innan han markerade en kartong och det va rätt…HÄRLIGT!!!!

Tiden blev 53,56 sekunder 😀 Domarens kommentar: Startar i högt tempo blir bättre med tiden.

Nästa sök va direkt på och det va utomhus, en gömma och max tid 3 minuter.

Karat nosade runt och fastnade på lite olika saker men markerade inte så tiden gick ut…SNOPET…..???? Gömman va under ett av bordens ben längst bort till höger på bilden. Jaha….skit oxå hade jag tagit “fel” hund???? Skulle jag ha tagit Florida istället…..???? Domarens kommentar: Bitvis ofokuserat och bitvis bra nosarbete.

Sedan blev det vila för oss, då dom andra ekipagen skulle söka. Inga av dom efter Karat markerade gömman på utomhus söket, två va i närheten när tiden gick ut. Men sista hunden hittade och markerade gömman, vilket va lite otur för oss andra, hade inte sista hunden hittat så hade domaren gömt om och kallat det för tekniskt fel.

Jaja bara att ladda om inför nästa sök som va inomhus. En gömma och max tid 2 minuter.

Här tyckte Karat att det va lite jobbigt så han sprang runt och tyckte att han va klar, men jag sa åt honom att leta vidare och då hittade han den, men efter utomhus söket så litade jag inte på honom så när han va vid gömman för 3e gången så sa jag markerat å det va rätt.

Tiden blev 1½ minut. Domarens kommentar: Bitvis bra nosarbete, Bra förarjobb.

Dagens sista sök va fordon. En gömma och max tid 2 minuter.

Här va jag slarvig med påsläppet av Karat så han fattade inte att det va bilen jag ville att han skulle leta på. Han hittade gömman till slut och markerade tydligt var den va.

Tiden blev 27,32 sekunder. Domarens kommentar: Bitvis bra sök.

Ja hur blev då resultatet för Karats debut i nose work KM?

Jag har inte alla placeringar i dom enskilda söken utan bara 1-3, men i totalen har jag alla ekipagens placeringar.

Karat kom 3a i fordonssöket och i totalen kom han 4a.

Vi får se hur nästa års KM ser ut, kanske att Miami ska få tävla då…vem vet 🙂

Vi bloggs 🙂 Kram Lotta