På kvällspromenaden den 18 september bajsade Florida löst och bajset va nästan svart så jag ringde Bagarmossen under måndagen för att Florida även hade varit tröttare än vanligt.
Så tyckte jag oxå att hon hade lite bleka slemhinnor, tandköttet va nästan vitt.

Hon hade varit lite slö en tid men jag trodde att det va skendräktighet eller att hon va trött för att jag va så mycket på Karat när han va jobbig.

När jag hade ringt så sa dom att dom va redo för att vi skulle komma in smiley oj tänkte jag det låter allvarligt.
Så vi åkte in och fick komma in i en separat ingång pga hennes lösa avföring.

Florida lät sig undersökas och sedan när veterinären gick så la hon sig ner.
Men så fort ngn kom in i rummet så ställde hon sig upp.

Det togs blodprov, men det kom nästan inget blod smiley!!

Veterinären sa att en hund med så bleka slemhinnor ska inte kunna gå in själv utan behöver bäras. Florida va alldeles för pigg för att ha så blekt tandkött.

Hon blev inlagd och jag skulle få besked under morgondagen.
Hon fick dropp och mag o tarm vänlig mat.
Alla blev kära i henne, hon va den piggaste hunden på intensivavdelningen och gick runt å hälsade på alla när hon fick vara ute.

Efter två dagar inne på intensiven så ringde dom å frågade om dom fick ge Florida en blodtransfusion ??
I mina ögon va det onödigt att fråga, SJÄLVKLART fick dom göra det. Men jag vet oxå att dom måste fråga ägaren då en sån grej kostar några tusen att göra.

Hennes blodvärde hade gått ner till 14 och hundar brukar ligga på mellan 40-50 i blodvärde, så det va akut smiley!!!! Ingen som hade träffat Florida den dagen kunde förstå att hon hade så lågt blodvärde, hon va ju så pigg smiley
Efter 4 dagar fick Florida komma hem smiley Men vi skulle tillbaka efter helgen för att ta ett blodprov å se om värdet hade stigit mer sedan transfusionen. Å det hade det….PUH!!!!
Men inte till det normala värdet. Troligtvis så har Florida gått med detta en lång tid. Då har kroppen vant sig vid att ha ett dåligt blodvärde då tar det lång tid att komma tillbaka till rätt.
En hund som tex råkar ut för en olycka och förlorar blod och får en transfusion tar till sig blodet på en gång.

Det tog några veckor innan Florida hade ett normalt blodvärde.

En lite grej till bara:

Jag hade mina hundar försäkrade för 25 000 kr i veterinärvård per hund. Men efter det att Karat skadade sig å det gick på 17 000 kr så tog jag beslutet att höja veterinärvården på alla mina hundar till 120 000 kr per hund.
Jag tänkte att om Karats vistelse kostade 17 000 kr för 2 dagar så blir det mycket dyrare om ngn av hundarna skulle bli ormbiten å behöva ligga inne i flera dagar.

Floridas intensivvård i 4a dagar kostade 44 000 kr!!!!!!!! Jag fick betala 8 000kr som jag fick låna av en nära vän smiley TACK!!!
Hade Karat inte skadat sig tidigare i år så hade jag inte höjt upp veterinärvården på försäkringen.
Då hade jag inte haft råd att rädda Florida utan hade varit tvungen att avliva henne, eller låna pengar av någon.

Så tänk på era försäkringar på era djur å gå igenom dom inför brytdatum å tänkt lite längre.
Det kanske kostar någon hundralapp mer i månaden för att höja försäkringen å ditt djur kanske aldrig behöver använda sin försäkring. Men om olyckan är framme då är det JÄVLIGT skönt att ha en försäkring.

Vår egen sjukvård är oxå dyr men den är subventionerad så vi vet ju inte hur dyrt det är att tex få en ny höft, eller laga ett brutet ben.

Ta hand om er och era djur smiley Kram en tacksam Lotta med försäkrade hundar.