Florida har i helgen fixat både uppflyttning till lägre spår och ett 1a pris i lydnad klass 1, i båda tävlingarna kom hon på prispallen.

Jag är lite slut efter denna otroliga helg så på måndag bloggar jag igen.
Hoppsan nu e det onsdag å det är med ett STORT leende jag tänker på helgen. Kan faktiskt inte riktigt fatta att det har hänt.

På lördagen skulle vi tävla i appell spår. Men ända in i det sista va det osäkert om det skulle bli ngn tävling, dom saknade både tävlingsledare och sekreterare, så på torsdagen fick vi veta att tävlingen skulle bli av, samling 08.00.
Alltid lite nervöst inför lottningen vilket startnummer man ska få, fast egentligen bryr jag mig inte kan mycket väl ha startnummer 1.
Vi fick nummer 3 å det kändes okej.

Ut mot spårmarkerna.
Alla parkerade på samma plats å sen skulle det bli en promenad ut till varje spår.
Florida har alltid en HÖG motivation när vi går mot spåret, så jag stannar lite då och då för att lugna henne lite (hjälper knappt).
Väl vid påsläppet så hakar jag på linan (selen fick hon i bilen) och tar av kopplet. Står en stund vid spårets början å klappar henne. Sen visar jag med handen mot marken å säger “SPÅR”.
WROOOM!!!!!!!!!!!! så e Florida iväg smiley!!
Hon startar som en 100 meters löpare. Det är bara att stå stilla och HÅLLA i linan. Man får inte börja gå efter hunden innan 10 meter lina är ute.
Sen bär det iväg även för mig, fast jag bromsar hela tiden, vill helst ha henne i trav men hon e duktig på samlad galopp smiley.
Plötsligt stannar hon, nosar runt och kommer med första apporten till mig.
Jag belönar med rösten och sen blir det godis. Trasslar ut hennes ben från linan, ställer henne i rätt riktning, visar med handen å säger “SPÅR” WROOOM!!!! så e hon iväg igen.
En snabb koll i vinkeln å sen går hon åt rätt håll.
Andra apporten lyfte hon bara upp och kom med den först när jag ropade på henne. Kan vara en liten föraning om att spåret e så kul att apporterna minskar i värde för henne. Måste förstärka belöningen inför nästa start.
Ställer upp henne, “SPÅR” och så WROOOM!!!! så e hon iväg igen.

En snabb koll i andra vinkeln, å hon går åt rätt håll.
Nu e det 100 meter till slutpinnen den viktigaste av dom alla, utan den så blir det inga poäng.
Det va en bil som hade kört på ängen innan spåret lades å där stannar Florida till å kollar men spårar vidare DUKTIGA TJEJEN smiley!!
Sen så dyker hon ner i gräset och apporterar slutpinnen SÅ SKÖNT!!!!!

Jag belönar och vi går emot domarna för att få våra betyg. I bruks e det 2 domare. Båda domarna berömmer Floridas spårarbete och ger oss 10or. UNDERBART fullt pott på spåret alltså smiley.

Nu bara vänta på att dom andra 6 ekipagen ska ta sig runt sina spår.

En av ekipagen blev diskade för att han enligt andra “klappade/slog” sin hund efter att den lämnat av apporten. Såg inte händelsen men såg att han va MYCKET irriterad när han kom tillbaka till bilen. Glömde fråga domarna om händelsen efter att jag hört det.

Nu mot klubben. Först budföring och sen platsliggning.
Budföringen gick inge bra. Florida sprang bara två tredjedelar av sträckan å vände sen tillbaka till mig. Då sa domarna att jag skulle få göra om eftersom att dom tyckte att mottagaren kunde ha ropat på Florida mer än hon gjorde.
Vi fick göra budföringen efter att dom andra va klara, men den här gången gick det sämre, så det blev 0 i betyg.

Platsliggningen gick SUPER!!!!!!!!
Trotts att domaren gick mellan oss och hundarna (domarna brukar stå stilla) å jag så hur jobbigt Florida tyckte att det va. Hon gäspade, slickade sig om munnen och vände till och med bort huvudet.
MEN hon låg kvar smiley även när vi gick tillbaka när tiden va ute. Jag ville nästan rycka upp belöningen på en gång men då blir man diskad, så vi sprang av planen å sen fick hon sin kamptrasa.
Åh jag va sååååå stolt över att Florida klarat detta så jag kunde ha åkt hem, så glad va jag.
Men det e klart att vi inte gjorde.

Innan lydnaden började så kom tjejen som hade startnummer 1 till parkeringen och satte in sin hund i bilen.
Jag frågade om hon va klar med lydnaden (ville veta eftersom att jag hade nummer 3).
Men då sa hon att hon blivit diskad. Varför frågade jag då?
Då sa hon att hon hade värmt upp hunden på appellplanen direkt efter platsliggningen eftersom att hon hade startnummer 1. Å då hade hon givit hunden godis å självklart blivit diskad. Hon undrade då vart hon skulle ha värmt upp hunden, å då sa jag att här vid parkeringen kunde du ju ha gjort det.
Hon va ung å det kanske va hennes första brukstävling. En sak e säker att hon kommer inte göra det igen. Detta va alltså dagens andra diskning.

Nu till Floridas lydnad.
Det va kanske inte det bästa hon gjort men bättre än förra lydnadstävlingen.

Linförighet 6or. Hon ville inte sitta i varje halt smiley??
Framförgående 7.5 o 6.5. Hon stretade i kopplet som hon brukar så inge konstigt.
Läggande 6.5 o 7.5. Segt läggande.

Inkallning 8 o 9. Den ena domaren drog för att Florida va lite strulig innan vi kommit i position vilket jag tycker e konstigt för momentet har ju inte börjat. Sen va avslutet lite slarvigt.

Apportering 7 o 6.5. Här skrev båda domarna om Floridas gripande. Den ena skrev slarvigt upptag och den andra skrev ovarsamt upptag???? Jag tycker att Florida gör en bra apportering bortsett från tugg och slarvigt avslut men med bra fart ut och in och i mina ögon ett bra gripande av apporten. Men jag är inte domare.

Hopp över hinder 8 o 9.5 Även här har den ena domaren dragit innan momentet börjat??? Fattar inte detta, MOMENTET HAR INTE BÖRJAT!!!!!!! AAAAAA jag blir så ARG!!!!!!
Florida e så laddad inför hoppet å risken finns att hon hoppar innan hon får, så det tar ett tag innan vi kommit i position.

Vid prisutdelningen visade det sig att vi kommit 2a smiley!!!!!!
Vi fick 3 påsar foder med oss hem.
Tvåa med poängen 249.75 poäng och uppflyttad!!!!!
Man ska ha minst 224 poäng för att bli uppflyttad.
Två glasplaketter fick vi oxå.
En helt otroligt fantastisk tävlingsdag.
Nu ska vi träna inför starten i lägre spår nästa år men innan den starten ska vi förhoppningsvis ha valpar efter denna underbara tjej.

Ha det underbart smiley Kram från Lotta med en uppflyttad hund.
smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley smiley