Den 8 oktober va Vegas anmäld till lägre sök hos Gnesta-Trosa BK.
En av mina favorit klubbar att tävla på, alltid trevligt.

Den här dagen skulle bli längre än vad jag trodde.
Vi skulle börja med lydnaden, för högre å elit hundarna körde sök på förmiddagen.

Vegas va laddad inför lydnaden å gnällde lite, men hade en BRA position i fotgåendet men pendlade lite i sidled å så har han nästan alltid sega sättanden.
Vi fick 6.5 o 7 på det.

Framförgåendet går kanon på träning å det gick mycket bra även på tävlingen.
Vegas gick bra ut å med perfekt böj på kopplet, men han flippade ur precis innan halten å vände sig om å bet tag i kopplet smiley hmm………
Åt andra håller gick det bättre kanon snyggt ut i kopplet å en bra halt. Men buset på första sträckan drog ner poängen till 0 smiley.
Läggandet brukar Vegas nolla på tävling fråga mig inte varför för jag vet inte. Å även på denna tävling nollade han det smiley.
Inkallningen brukar gå bra, även fast han brukar ha svår att sitta helt still när jag lämnar honom.
Men denna gången tror jag att Vegas fick hjärnsläpp för han kommer in på min högra sida, vänder, går runt framför mig, å går in på min vänstra sida (rätt sida) för att sätta sig fot. Jag står som ett frågetecken å fattar ingenting. Det blev bara 7 o 8,5 på det.

Krypet är ett moment som jag e säker på när det gäller Vegas.
Men oj så fel det blev. Vegas gnällde under hela krypet, å när jag gjorde halt å skulle sätta honom upp, så FLÖG Vegas upp innan jag han säga någonting, å det har han ALDRIG gjort förut. Så det blev bara 5 o 0 på det.

Apportering är också ett moment som är säkert, men inte denna gången.
Vegas går på mitt kommando smiley sätter en tass på apporten å nosar på den innan han tar den, å kommer in. Det blir bara 7 o 7,5.

Hoppet är ett moment som Vegas brukar ha minst 9 på. Men INTE denna gången, han slog i liiite på uthoppet å fick bara 7 o 7,5 på hoppet.

Jaja nu va det bara vänta på att få göra budföring å sen söket.

På budföringen så hade vi en mottagare som Vegas har sprungit till förut, å även denna gången sprang han, men vände vid henne å sprang tillbaka till mig, så det blev en 0 av båda domarna.

Söket skulle börja vid 13.00, så mellan budföring å sök så åt jag min lunch, å tog en promenad med hundarna.

Vegas har aldrig haft upplägget med lydnad först å specialen sen. Så han va trött å låg å sov i bilen när det va dax för oss.
Han taggade till när han fick tecknet å rullen på sig.
Väl framme vid sök banan så va det “bara” att samla ihop oss, å börja jobba igen.

Men det va en svår bana med mycket sly å gran å svårt att hitta ett hål? i att skicka ut Vegas igenom.
Men efter några korta skick så försvann han en stund å kom tillbaka med rullen, å så ut på påvis. HIHI det va samma person som på budföringen, så det va inga problem för Vegas att markera henne.

Sen så kom Vegas troligtvis in med rullen men jag så inte att han hade rullen pga alla granar, för när han kom till stigen så ställde han upp sig för påvis.
Tråkigt att ha en bana som e så tät att man inte ser om hunden har rullen eller inte förens hunden kommer till stigen. Vegas brukar inte släppa rullen men någon gran kanske hade fastnat i rullen å då släpper ju Vegas e klart.

Vid ett tillfälle så kom Vegas in i full fart men gran grenarna som Vegas tänkt springa igenom glesade sig inte utan det blev tvärstopp för honom å han fick söka en ny väg ut till stigen, självklart sänkte denna händelse han lust att gå ut.
Så några fler figuranter hittade han inte (bortsett från den han markerade men där jag inte såg markeringen).
JÄTTE tråkigt med en sån bana just för min hund i alla fall.
Andra hundar med mer figurant intresse hade säkert inga problem.

Så detta blev nog Vegas sista start i lägre sök, vi får se hur det blir nästa år.
Men vi kanske kommer fortsätta träna i alla fall.

Domarna och tävlingsledaren tyckte mycket om min pigga snart 9åriga kille.
Tävlingsledaren tipsade mig om att komma tillbaka å tävla när Vegas blivit 15 år, då han kanske har lugnat ner sig.

Vi får vell se, kul i alla fall att fortfarande ha en så pigg hund, så att både domare å tävlingsledare reagerar positivt, dom tyckte att det va kul å se en så pigg veteran.

Ha det bra smiley/ Kram Lotta