Den 17 september skulle jag å Vegas tävla i lägre sök hos Flens Brukshundklubb.
Det va samling 9.30 vid klubbstugan, så jag körde bara en av mina två trakter på natten.

Jag drog start nummer 4 av 4 startande kändes skönt.
Annars så brukar jag inte bry mig vad jag får för startnummer, men just idag kändes det skönt med nummer 4.

Första hunden hittade bara en figge å sen sprang den bara runt sa föraren. Andra hunden hittade alla figgarna å hade 9 o 9.5 på söket. Hunden innan oss hade precis skolats om från rulle till skall markering, tyvärr så gick det inge bra för dom, ingen figge markerad.

Sen va det Vegas tur.
Han hade lite svårt att gå ut hela vägen (50m).
Så det blev grunda slag, men sen hittade han en figge å det va den dolda.
Tyvärr så va han vid den dolda figgen två gånger. Jag såg nämligen att han hittat figgen å tittade åt mitt håll å kom sen utan markering, tur va att domarna inte la märke till det, då hade det blivit avdrag på poängen.
Självklart så skickade jag honom igen åt samma håll å då kom han med rullen i mun, DUKTIG VOVVE smiley. Påviset gick bra.
Sen på andra sidan så hittade han figge nummer två smiley å då förstod jag att vi hade chans till poäng, å få göra lydnaden smiley.
Tiden började ta slut å Vegas gick grunt i rutan igen, å när det va 1 minut kvar (tävlingsledaren säger det) så skickade jag honom åt höger, men fick sen veta att figgen satt på vänster sida, jaja i sånna lägen så har man ju 50% chans att skicka åt rätt håll, å jag skickade åt fel håll smiley.

Jag gissade att poängen inte skulle bli så hög å när jag frågade domarna så hade jag rätt vi fick 5 av båda domarna, men det va VÄLDIGT nära en 0a.

Väl på klubben så va det dax för platsliggning med skott som Vegas inte va me på, men budföringen skulle vi köra. Tyvärr så stod skytten lite väl synlig, så båda hundarna sprang till skytten istället för till mottagaren smiley.

Lydnaden gick sisådär, Vegas va lite för laddad så det kom lite gnäll under linförigheten, å så tappade han fokus ibland, vid en halt så satte han sig VÄLDIGT snett, så det blev 6.5 o 7 av domarna.
Framförgåendet gick bra men vid halten å när jag kom fram till honom så tog han tag i kopplet, tur va att det bara va den ena domaren som såg det smiley så det blev 6 o 8.5.
Läggande under gång va segt (som vanligt) 7 o 8.
Inkallningen gick bättre bortsett från att han inte orkade stanna själv utan sprang in i mig istället smiley, men vi fick 8 o 8.5. Fast jag tycker att en rak inkallning SKA man ha en 10a på så svårt e det ju inte.
Inför krypet va jag självsäker, en av dom momenten som Vegas kan göra bra.
Men inte idag smiley. Han gick upp efter halva sträckan (4m) inte mycket men tillräckligt för att dra ner poängen, vi fick bara 6 o 6.5 smiley.
Apporteringen är oxå ett moment som jag inte e nervös inför, men oj så det kan gå.
Vegas la tassen på apporten å nosade lite innan han tog den, SUCK.
Så det blev bara 6or av domarna.

Sista momentet va hoppet å det gjorde han BRA vi fick 10or av båda domarna, det e bra man ska sluta med flaggan i topp smiley.

Vi fick ihop 311.5 poäng å godkänd vad gäller poängen i det totala, men med 5or på söker å inget poäng på budföringen, så blir resultatet ej godkänd även fast vi hade över 300 poäng som är gränsen för att bli godkänd.
Men man ska ha 150 poäng på specialen å vi hade bara 120p.

MEN vi fick poäng på söket å vi fick göra lydnaden å bara det är ju ett framsteg.
Ut å träna å så på det igen bara, skam den som ger sig.

Ha det bra nu smiley/Kram Lotta