Mitt upp i allt elände med Texas så bestämde sig min bil att kupéfläkten inte skulle fungera längre + att växellådan började ge upp. Lite fel årstid att inte ha någon värme i bilen. Jag har nu jobbat i ca 2 veckor i en kall bil (på natten). Började se mig omkring efter en fläkt till bilen och verkstan tyckte att jag skulle satsa på en ny för 4.500kr. Även en växellåda på skroten fanns så jag bokade den.

Allt detta skulle gå på nästan 15.000kr. När jag hämtade fläkten hos Nissan i Sätra så tittade jag även på några bilar. Å då tänkte jag att jag kanske skulle köpa en “ny” bil istället för att lägga ut 15.000kr på reparationer på min gamla, den hade ju i alla fall gått 26.600 mil.

Jag gick då ner till verkstan o reservdels avdelningen för att berätta att jag ångrade köpet på fläkten för 4.500kr å ville köpa en bil istället, men se det gick inte?????????? för det va en elektrisk sak å dom kan man inte byta. Men jag hade ju inte lämnat lokalen, å förpackningen va ju inte bruten. Men nej det gick inte.

Jaha då hade jag nu en ny fläkt för 4.500kr som jag inte fick lämna tillbaka trots omständigheterna, en kall bil utan fläkt å kanske en “ny” bil på G. Mycket blev det.

Jag åkte hem å verkstan skulle se vad dom kunde göra. Nästa dag åkte jag o pappa dit för att höra vad dom hade kommit fram till. Innan vi gick till Nissan så gick vi in hos Ford för att titta på en bil till mig. Vi tittade runt och fick hjälp, hittade en Focus kombi som hade gått 2.400 mil och den passade min plånbok. Jag ville verkligen ha den, så jag skulle fixa fram ett papper från jobbet nästa dag.

Sen gick vi in till Nissan för att höra hur det skulle göra med fläkten. Men den gick fortfarande inte att byta…….hmm……blev riktigt sne å frågade om jag fick nummret till Nissan Sverige för att fråga själv å ge dom min version av saken, men då blev killen bakom disken nervös å sa att det började kännas obehagligt. Så han sa att vi kunde få tillbaka summan minus 20%, jag accepterade direkt 3.500kr in på kontot. Sen gick vi för att prata med försäljaren som jag hade pratat med dagen innan. Men han hade gått hem, så vi pratade med en annan, å han förstog att jag inte va intresserad av att köpa en Nissan efter detta med fläkten.

Nästa dag (fredag) skulle vi åka till mitt jobb för att få pappret påskrivet så jag kunde få köpa bilen, kontoret ligger i Solna. Jag å pappa åkte dit i hans bil, jag gick upp för att få det påskrivet å sen när vi skulle åka så gick inte pappas bil att starta. Batteriet i nyckeln va troligtvis slut, så då blev det en uppfriskade promenad till Solna C som låg ca 15 minuter bort. Köpa batteri å sen gå tillbaka till bilen. Vi va i Sätra 16.15. Bilen skulle vara leveransklar på måndagen.

En händelserik vecka, Texas sjuk och borttagen, strul med byte av köpt fläkt, pappas bil ville inte starta å Casinos hemska resultat på lydnaden.

Jaja nu har jag i alla fall min nya bil å den är varm å inte kall, så jag slipper skrapa frost på insidan av rutorna.

Så här ser den ut.

Ha det bra smiley/Lotta