Då va årets tävlingsdebut gjord.

Vegas startade i två hoppklass 2 lopp å ingen diskning smiley.

I första loppet så tabbade jag mig på två ställen smiley, vilket resulterade i en tvekan vid en tunnel och en “vägran” vid slalomen. För tunneln fick vi inget fel men vid slalomen så fick vi 5 fel. Jag va för nära slalomen så jag tryckte ut honom på fel sida därför fick vi 5 fel. Strulet resulterade även i tidsfel smiley det brukar vi aldrig få. Ideal tiden va 37 sekunder, går man över den får man tidsfel. Det blev 39.43 sek o 5 hinderfel, totalt 7.43 i fel. En 25e plats av 37 startanden.

I andra loppet gick det bättre smiley. Vi hade inga fel när vi kom imål, å jag va nöjd med loppet. Ideal tiden va 40 sekunder å vi hade gått på 40.95 sekunder å då förstår ni, vi fick 0.95 i tidsfel. 95 hundradelar i tidsfel!!!!!!!!!! Hmm…..marginalerna va inte på våran sida. Vi kom 7a av 35 startanden å dom delade ut 6 priser. Jaja bättre lycka nästa gång.

Vi gjorde i alla fall en godkänd debut på 2010 års tävlingsår tycker jag, vi diskade oss ju inte.

Texas skulle ju ställa ut på Blandis Hundklubb Stockholms utställning den 5e januari.

Förra året så kom vi tidigt å fick sitta å vänta i lääänge på våran tur, så iår tog jag det lugnt. Vi kom inte till mässan förrens 11.30. Bedömningen började 10.30 så jag trodde att jag hade gott om tid. Tyvärr så va inte upplägget på samma sätt som förra året. Seniorerna gick direkt efter valparna, så Texas hade precis missat sin bedömning. Men hanarna va inte färdigbedömda ännu så om jag bara gick ut å hämtade honom så skulle det gå bra.

Hmm……problemet va bara det att bilen stog utanför entren till mässan och en ledig parkering fanns en bra bit bort från entren. Men jag tog mig ut till bilen och gjorde ett tappert försök att hitta en parkering i närheten, men det fanns ingen smiley. Så jag ställde bilen felparkerad och hoppades att ingen p-lisa skulle komma under tiden jag va på mässan.

In på mässan med Texas medans Vegas o Casino fick sitta kvar i bilen. Detta va inte vad jag hade planerat, men nu fick det bli så. Jag hann byta om och borsta Texas lite, innan det va våran tur.

Texas skötte sig bra i ringen och så här blev kritiken.

Fräsch tolvåring m originell teckning. Fin pälskvalité. Välvinklad runt om. Bra överlinje, ngt sluttande kors, tillräckligt förbröst. Bra fram o bakbensställning. Bra bett, något tandsten. Rör sig mycket bra. Välvårdad. Mycket bra förarkontakt. Otroligt häfftigt ansikte.

Texas fick HP och skulle sen gå in i konkuransen med dom andra i seniorklassen. Egentligen går Texas i Veteran klass (från 11 år) eftersom att han e 11½ år, men han va ensam, å då fick han gå med seniorerna. Jag sa till domaren att Texas skulle fylla 12 i april men hon skrev att han va 12år.

Alla seniorer, tikar o hanar gick in i konkuransen. Så är det inte när det är en större utställning med fler hundar. Då tar man ut 5 tikar o 5 hanar å sen går dom in i konkuransen emot varandra. Texas blev kvar i den första gallringen å sen placerade hon Texas som 2a smiley.

På en blandras utställning så bedömmer domaren efter dom 4a F`en.

Friskhet, Följsamhet, Form o Funktion. Sen så har ju domaren utöver det, egna önskemål om hur hunden ska se ut. Det känns nästan viktigare att hunden är borstad och fixad inför en blandis utställning än inför en renrasig utställning. Renrasiga måste ju följa standarden, resten spelar inte alltid så stor roll. Medans på en blandis utst. så ska hunden följa dig lätt och gärna ha kontakt med dig, vinklarna ska vara bra så att hunden kan röra sig utan problem och den ska varken vara mager eller tjock. Den ska vara tillgänglig och inte rygga för domaren eller bitas. En hund som har udda utseende kan ha fördel men inte alltid, det beror på vad domaren gillar.

Vi fick en påse med oss med priser i, som Texas självklart skulle bära själv när han gick ut ur ringen smiley.

Då va denna dag slut, å nu skulle vi åka hem. Ut till bilen å lämna Texas och några av sakerna. Kollade på vindrutan och ingen p-bot smiley, in igen för att hämta burarna som jag aldrig behövde använda, ut till bilen igen å fortfarande ingen p-bot smiley. När jag hade tävlat i agility på söndagen så glömde jag en stol och nu skulle jag in på mässan igen för att se om den va kvar, å den va kvar smiley.

Dagen slutade bra, å jag hade sparat 80kr eftersom att jag slapp betala parkeringen och så fick jag ingen p-bot.

Texas kom 2a med fin kritik och Vegas kom i mål utan diskning, jag e helt klart nöjd med hela helgen. När vi kom hem så tog vi en promenad på åkrarna i det fina men kalla vädret.

En suddig bild på Texas fina rosett.

Ha det bra smiley/Lotta