Äntligen va det dax för Vegas att simma hos Haninge Hundhälsa. Vi kom i tid den här gången smiley. Först så ska hunden duschas så att den lösa smutsen spolas av innan bassängen. Sen ska flytvästen på, alla hundar har flytväst första gången dom simmar.

Sen skulle vi se om Vegas, kunde ta sig upp till bassängen själv. Jo han kom till rampen men inte längre. Man ser på hans blick att han undrar vad som ska hända nu. Han ville inte gå i själv så Camilla fick lyfta i honom.

Camilla höll i honom en stund när han hade kommit i vattnet. Det blev plaskigt efter att hon släppt honom. Han va väldigt rädd, det gjorde ont i mig å se honom vara så rädd. Han har ju aldrig simmat förut.

När han märkte att han inte sjönk så lugnade han ner sig lite å det blev inte så plaskigt. Vegas fick simma i tre omgångar på 5 minuter var. När han skulle vila så fick han simma emot bassängkanten där jag stog. Jag tog tag i hans framben för att hålla honom i bassängen. Även nu blev det plaskigt och jag blev riktigt blöt.

Vi hade satt fast linor i flytvästen så när vilan va slut släppte jag honom och Camilla drog i linorna så att han skulle hamna mitt i bassängen.

När han hade simmat klart så skulle han upp ur bassängen. Vi fick styra honom med linorna fram till rampen. Självklart så blev det plaskigt även nu, men när han fick rampen under tassarna så gick han upp. Det va en trött hund som kom upp ur vattnet. Å jag va ordentligt blöt, ska ta med mig ombyte nästa gång.

Nu skulle han duschas av, eftersom att det är klor i vattnet, efter det så blev det torkning med handuk och med blås.

Nästa gång förstår nog Vegas vad han ska göra när han kommer hit och då lär det nog inte gå lika lätt att få i honom i bassängen. Vi får se hur det går.

Ett stort TACK till Eva smiley smiley som följde med och fotograferade Vegas första dopp. Tack så mycket du e suuper smiley.

Ha det bra smiley/Lotta