I lördags fick Vegas prova ett kort blodspår på ca 70m. Han va taggad för han hade fått på sig selen och fattade att det va spår på gång. När jag visade honom platsen där spåret började, blev han säkert besviken.

Vegas nosade på blodet som va utsmetat på marken, sen började han att försiktigt spåra, det syntes på hans hållning att det va läskigt, minsta lilla ljud fick honom att hoppa till, men han spårade smiley.

Efter några meter så orkade han inte följa det läskiga spåret utan spårade lite på sidan av det, för att efter en stund gå tillbaka och spåra där blodet va. Vegas har aldrig spårat så lugnt som han gjorde nu, när vi kom fram till rådjursskanken så tog han den lite tveksamt, men ju mer vi berömde honom ju bättre gick det, men han ville gärna bära i snöret.

Jag e jätte nöjd med Vegas första blodspår, jag trodde inte att han skulle våga spåra alls, hade det hänt, så hade jag tagit ut Texas, för han spårar blodspår utan problem. Nu vill jag fortsätta att träna detta eftersom att han spårade. Det vore kul om han blev ViltspårChampion. Men först så måste han bli säkrare och inte vara så rädd när han spårar, för i öppen klass så är det skott. Eftersom att han inte direkt gillar skott så är det ju dumt att sätta ihop två obehagliga saker på en gång.

Ett stort TACK till Gunilla som svarade på mina frågor om hur jag skulle göra, å tack för skanken.

Ha det bra smiley/Lotta