Fy vilken vecka förra veckan va. smiley

På tisdagen så ringde Audax matte, vi kan kalla henne “Sanne”. Hon lät glad och berättade att hon hade fått en hemsida och mitt uppe i samtalet så sa hon att imorgon (läs onsdag) klockan 11.00 så skulle Audax avlivas smiley smiley !!!!!!!! Han va för stressad o rädd för att få fortsätta att leva tyckte “Sanne”, jag försökte övertala henne att inte göra det utan istället lämna honom till ett hem som fått reda på vad han gått igenom (fast det vet ju inte någon annan än Audax) jag sa också att han faktiskt bara va 13 månader och att han hade hela livet framför sig hos en ny familj, men “Sanne” sa nej. Jag försökte komma på någon som kunde ta honom men tyvärr så kom jag inte på någon. På natten så pratade jag med mina arbetskamrater å då sa en kille att han kunde ta Audax. Direkt på torsdags morgonen så smsáde jag “Sanne” och skrev att jag hade ett hem till Audax å att denna person kunde betala henne avlivningsavgiften för Audax, alltså “Sanne” får pengar av nya familjen och Audax får ett nytt hem. Då fick jag till svar *Han är inte till salu*.

Dagen innan så hade jag ringt runt till olika veterinärer för att få reda på vilken klinik som han skulle avlivas på, å det va Väsby Veterinärklinik. På onsdag morgon ringde jag kliniken igen och bad dom uppehålla “Sanne” så att jag och min kompis hann dit för att prata med henne, men dom kunde inte göra det, vi kom 11.30 å då var det försent.smiley smiley smiley. Fast vi tyckte att receptionisten betedde sig lite konstigt när hon svarade oss, så “Sanne” va säkert kvar. Om bara veterinären hade vetat allt, “Sanne” hade säkert dragit en liten ramsa så att dom trodde på henne. smiley smiley

Detta är inte allt. Dagen efter denna händelse så fick Audax förra ägare ett sms av “Sanne” jag hade kontaktat “Liz” på onsdags morgonen för att informera henne om Audax avlivning men tyvärr så hade “Liz” glömt mobilen hemma denna dag. smiley Så när hon läste smsét så va det försent. Tillbaka till smsét från”Sanne”.

“Liz” fick denna text av “Sanne” *Audax behövde avlivas. Du tog inte beslutet. Jag har tagit mina boendepengar till att ge Audax en tid av trygghet, lugn Och ro så Du Och lotta kan ju betala min hyra på 9000 som inte Jag kan betala för att Du inte kunde ta hand om hunden när den var din. Och lotta kunde inte heller ta hand om den.*

Ja jag vet inte om jag behöver kommentera detta sms, jag erbjöd henne pengar för Audax och ett nytt hem med förstående personer, å endå skriver hon detta, efter några minuter så fick jag samma sms med texten *Jag skickade till LIZ OCH DU KAN OCKSÅ LÄSA*

“Sanne” gav Audax 1½ månad dom tre första veckorna gick bra han slutade att skälla på dörren, slutade att naffsa henne i händerna när han ville ha uppmärksamhet, hon hade börjat lära honom fot och ligg inför framtida tävlingar. Men efter 3 veckor så skulle hon åka på en 36 timmars kryssning i arbetet (personligassistent) jag avrådde henne, hon hade nyligen träffat en kille via internet och han skulle vara hundvakt smiley??, jag avrådde henne igen, eftersom att hon bara hade haft Audax i 3 veckor och egentligen inte kände hundvakten utan bara visste vad han hade sagt sig veta om hundar å enligt honom va han kunnig, men hon åkte endå. Å det va det som blev det stora misstaget. Det blev troligen ett missförstånd mellan Audax o hundvakten så det slutade med att killen stog på balkongen och ropade på hjälp, någon hjälpte honom att ringa polisen, som skickade två hundförare som gick ut med hundarna (“Sanne” har en rottis tik också), hundförarna tyckte då att Audax va för rädd och nervös så han borde avlivas. Men tacka smiley för det, han hade ju precis kommit till “Sanne” och nu va det en “främmande” hundvakt där och sen ska två helt främmande människor gå ut med honom, om jag va hund skulle i alla fall jag bli nervös. Efter denna händelse så blev Audax nervös, rädd, osäker och han morrade emot män på promenaderna, han blev en helt annan hund helt enkelt. Det är ingen som vet vad hundförarna eller hundvakten har gjort med Audax förutom dom själva och Audax. En hund som precis har kommit till ett nytt hem och utsätts för detta mår självklart dåligt, å då måste man ge hunden tid att landa igen och det går inte på två veckor smiley.

“Sanne” hade ringt o tjatat på “Liz” för att hon ville betala honom, så att han blev hennes, så att hon kunde ställa ut honom hade hon sagt. Den 21 april så betalade “Sanne” Audax och den 29 april så avlivades han. smiley smiley ??????? Är det någon annan som fattar beteendet. Det finns inget att göra Audax blev 13½ månad.

Det jävliga i allt detta är att det kändes så bra när jag först pratade med “Sanne”, hon skulle tävla honom och ställa ut honom, hon va utbildad figurant till MH o MT, vi kom så otroligt bra överens och hade samma åsikter när det gällde hundar o hund träning. Samma sak gällde “Liz” hon tyckte också att det kändes bra. Jag hjälpte “Sanne” hem med Audax och gav henne min kunskap om hur Belgare kan vara så att hon skulle förstå honom mer. Hon uppskattade min hjälp, för hon hade ju bara haft en hund förut och det va hennes rottis tik Zelda som nu va 2 år. “Sanne” ringde mig under dom första tre veckorna och berättade om Audax och deras framsteg och bakslag, å då fick hon tips av mig hur hon kunde göra. “Sanne” gjorde en blogg där Audax “skrev” om vad han gjorde och hur livet va hos den nya matten. Efter misstaget med att åka iväg och lämna Audax i okunniga händer med en främmande människa så blev samtalen från “Sanne” färre och jag trodde att det gick bra, ända fram till “Sanne” ringde den där tisdagen och berättade att han skulle avlivas, jag grät och försökte övertala henne men förgäves. Jag gjorde allt i min makt för att stoppa avlivningen men som ni redan vet så gick det inte.

Hon skulle ha givit honom mycket mer tid, 1½ månad räcker inte smiley, det tar minst 6 månader innan en hund som va som Audax och som hade upplevt det som han hade gjort landar, kanske ända upp till ett år eller mer, det beror på hur mycket tid man lägger ner på honom. Jag kunde tyvärr inte ta honom, mina hanhundar hade inte accepterat att en hane på 13 månader klampar in i deras liv. Livet måste gå vidare och Audax finns alltid i mitt minne.

Audax 080313-090429 Varje år när majbrasan brinner så ska jag tänka på Audax.

Fredagen den 1 maj så tävlade jag med Casino (Audax bror) i lydnad hos Enköpings BK, Vi kom 3a med 163 poäng och ett 1a pris (vårat andra). Denna tävling tillängnar jag Audax. Vila i frid lilla vän.

Ha det bra å ta hand om era fyrfota vänner smiley /Lotta