Blog Image

minavovvar.se

MyDog Göteborg 3 januari 2020

Januari -20 Posted on Wed, January 29, 2020 07:20:48

Den 3 januari va det så dax för MyDog igen. Dom senaste åren har det ju gått bra för mig och mina hundar här, får se hur det går detta år.

Den 3 januari skulle Florida tävla i nose work klass 1 enskilt moment inomhus. Det är fyra olika inomhussök med en gömma på varje. Tyvärr så började Florida löpa den 1 januari så hon skulle gå sist av alla ekipage. Inget jag oroade mig över hon ÄLSKAR nose work och bryr sig inte om vart hon tävlar.

Mer text och kort kommer……håll ut 🙂Så blev 2019

Januari -20 Posted on Sat, January 18, 2020 17:29:50

Då va det dax att summera 2019 och hur det året blev.

Året började med MyDog i Göteborg.

3 januari Karat Nose Work TEM Behållare Vinst i ett sök på 5.88 sekunder

4 januari Florida Excellent CK BIR CACIB och CRUFT kvalificerad till 2020

4 januari Florida Nose Work TEM Inomhus DIPLOM

10 mars Parning mellan Eldsjälens to Enjoy och KORAD Continentals Lamborghini JR

30 mars Karat blir godkänd på Doftprov för Nose Work klass 2

6 april Vinst i Teamwork to Music för Team Glöd på fina 23.10p

10 april Kira är konstaterad dräktig med ultraljud

8 maj Bil-kullen föds

14 september Nationell utställning Gimo Florida Excellent CK BIR

22 september Nationell utställning Eskilstuna Florida Excellent CK BIR Miami HP BIR Valp

28 september Rallylydnad Avancerad Eskilstuna Karat 85p kvalificerat resultat

18 oktober Rallylydnad Mästarklass Uppsala Florida 95p CERT och 3a i SBM

20 oktober Inofficiell utställning Eskilstuna Miami HP BIR Valp

26 oktober SM Teamwork to Music Team Glöd 5a

27 oktober Freestyle klass 2 Haninge Florida 22.95p Uppflyttning

10 november Inofficiell utställning Enköping Miami HP BIM Valp

16 november Inofficiell utställning Mantorp Miami HP BIM Valp

23 november Inofficiell utställning Eskilstuna Miami HP BIR Valp BIG1 BIS4

7 december Inofficiell utställning Upplands Väsby Miami HP BIR Valp BIG2

Ja så blev 2019, nu ser vi fram emot 2020 och vad det har att erbjuda, Miami ska röntgas och gå MH, hon ska debutera officiellt på utställning och kanske även börja tävla i flera olika grenar 😀 😀 😀

Florida hoppas jag ska få sina två sista cert i rallyn så hon får titulera sig Champion i rallylydnad, hon kommer även fylla 8 år i maj och få börja ställas i veteranklass. Sedan vore det kul med Diplom i nose work klass 2 😀

Karat vill jag ska få två kvalificerade resultat till i avanceradklass i rallyn så han får börja tävla i mästarklass. Sedan vore det kul att få uppflyttning i freestyle. Men mest av allt vill jag att han ska sköta sig å lyssna på mig när vi tävlar å inte springa iväg och leka “Emil i Lönneberga” 😀

Ja ni som följer oss här lär få läsa om hur det går vi bloggs nästa år 😀 Kram LottaStockholms Hundmässa 2019 dag 2

December -19 Posted on Sat, January 18, 2020 16:29:31

Den andra dagen på Hundmässan skulle Florida tävla i rallylydnad mästarklass. Sedan skulle hon få visa nose work igen plus att jag och båda hundarna (Karat & Florida) skulle visa Teamwork to Music i uppvisningsringen.

Först skulle det bli rallylydnad, det är första gången som Florida skulle få tävla rally på mässan. Jag har prioriterat Casino förut å då har Florida fått stå åt sidan för honom, men nu va det hennes tur.

Det va en bra bana utan bärande av föremål och ingen frestelse vilket passar Florida 😀

Det blev dock ett missförstånd vid läggande under gång gå runt, där Florida sätter sig upp å då blir det -10, å där rök certet, för vi fick 80 poäng å man ska ju ha 90 för cert.

Domarens kommentar: Trevlig handling, Flera fina moment, Synd på nr 7.

Här är vår runda 🙂

Inga filmer som jag kan lägga upp på vår nose work uppvisning, men jag har en film på vår Teamwork to Music uppvisning, SÅ KUL att ha. Å så kul att se att båda hundarna klarar av detta i denna miljö 😀 😀 😀

Är så nöjd med den här helgen, hoppas kunna vara med och visa upp mina hundar även nästa år.

Ha det fint 😀 Kram Lotta vi bloggs nästa år.Stockholms Hundmässa 2019

December -19 Posted on Sat, January 18, 2020 16:24:29

Den 14 december va det så dax för årets stora hundevent på Älvsjömässan. Florida skulle ställas och visa heelwork to music i uppvisningsringen och Karat skulle visa nose work.

Jag hade koll på klockan å visste att det skulle bli tajt men jag va säker på att jag skulle hinna till uppvisningen i nose work. Tyvärr så hade vi en domaraspirant på utställningen å då brukar det gå VÄLDIGT LÅNGSAMT, å det gjorde det…SUCK där sprack min planering. Karat fick helt enkelt inte visa nose work utan det fick bli Florida. Jag sprang ut till bilen för att hämta ett längre koppel för att kunna visa nose work på rätt sätt. Sedan fick jag ta Florida och springa till uppvisningsringen, Helt slut kom jag fram i tid….MEN agilityn va sen så jag hade kunnat hämta Karat och visat med honom…SUCK jaja så kan det gå 🙂

Här är Floridas kritik från utställningen: 7.5 år Rejäl tik, Ger ett långsträckt uttryck, Huvud av tillräcklig längd, Tillräcklig parallellitet, Vackra ögon, Välburna och placerade öron, Okej bett dock aningen trångt, Något brant överarm ger ett aningen kort framsteg, Tillräcklig benstomme, Är inte i päls för dagen vilket påverkar helheten.

Florida fick Excellent men blev utan CK då hon tyckte att hon såg lång ut i kroppen Florida kom 2a i championklassen. Det jag inte såg va att den andra championtiken inte va bekväm i ringen eller med domaren och stod med svansen mellan benen, vilket Florida absolut inte gjorde. Detta va det andra som såg och sa det till mig efter vår bedömning. Mycket konstigt att den vann klassen då tycker jag, man ska ju inte premiera mindre bra mentala hundar tycker jag.

Jaja nu va det bara att stressa vidare för uppvisning i nose work, vilket Florida ÄLSKAR 😀 inte heller här bryr hon sig om vart hon är, hon är så miljöstark min FANTASTISKA tjej 😀

Lite senare den här dagen va det så dax för mig och Florida att visa heelwork to music vilket vi kanske inte är så bra på, vi kan inte så många positioner som man kanske vill visa på en uppvisning, men det fanns ingen annan som kunde, så då ställer jag självklart upp, jag ÄLSKAR ju att visa upp mina hundar 😀

Sedan va den här dagen slut och vi tog oss hem, så skönt att bara ha 20 minuter att köra hem 🙂

Ta hand om er 😀 Kram Lotta med Excellent till FloridaInofficiell utställning 7 december -19

December -19 Posted on Fri, January 17, 2020 17:26:28

Den 7 december arrangerades en inofficiell utställning i hundsport centum i Upplands-Väsby, Miami va anmäld.

Även den här dagen va det auktoriserade domare som dömde. Det visade sig att domaren hade fastnat i en avstängning av vägen pga av en olycka (hon va inte inblandad) så vi fick vänta 30 minuter innan hon kom. Miami va första hund in i ringen. Miamis kritik.

God könsprägel, Bra storlek, Fina proportioner, Härligt huvud naturligtvis under utveckling, Rör sig något slarvigt men hon är ung, Härligt temperament, Lovande valp.

Miami fick HP och blev BIR valp men det va inte så tydligt. Så jag tog min HP rosett och gick ut ur ringen för att den andra terven skulle gå in men den kom inte. Å sen började dom med nästa ras???? Fattade ingenting 🙁 Jag frågade om Miami blev BIR valp å då sa sekreteraren att så va det, men hon hade inte sagt det högt (som man brukar göra) hon hade sagt det till mig att Miami blev bästa valp. Jaja hon sa det lite senare att Den Belgiska Vallhunden blev BIR valp. Man fick inte heller BIR rosetten i ringen utan fick gå och hämta den i sekretariatet…..skumt, men kanske ett sätt att spara pengar då inte alla hämtar sin rosett.

Denna dag skulle vi in i ringen bredvid för att tävla om bästa valp i grupp 1. Miami skulle även denna dag bli bedömd två gånger eftersom att den domaren som skulle döma BIG1 inte hade dömt henne innan.

Det gick bra, Miami är ju så trygg i ringen vilket känns skönt tycker jag. Vi blev utplockade även på denna utställning så vi skulle komma som sämst 4a i BIG finalen. Men det gick lite bättre än så, vi kom BIG2a!!!!! 😀

Så FANTASTISKT att det går så bra 😀 😀 😀 Detta va Miamis sista utställning för 2019, vi får se hur det kommer gå för henne under 2020.

Häftigt 😀 Kram Lotta med en BIG2a placering till MiamiNose Work klass 2 Nynäshamn 1 december

December -19 Posted on Fri, January 17, 2020 17:18:20

Den 1 december arrangerade Nynäshamns BK en nose work klass 2 tävling i samtliga moment och Florida skulle få tävla den här dagen.

Första söket va fordon, två gömmor och max tid 2 minuter.

Inte varje tävling man kan njuta av en så här fin utsikt ifrån sökområdet (om man har tid)

Jag ställde upp vid startlinjen och följde med Florida fram till bilen där jag kommenderade henne att söka. Hon jobbade fint och förstod att det va bilen hon skulle söka på, när vi kom till släpet så blev hon mer intensiv men gick vidare. Hon stannade och markerade bak på släpet, jag sa markerat och det va rätt, jag kommenderade henne igen och hon jobbade vidare, å stannade fram på släpet och markerade igen och jag sa markerat, domaren sa RÄTT och jag ska FÄRDIG!!!!

WOW så kul vi fixade båda gömmorna och jag kom ihåg att säga FÄRDIG, det måste man göra för att tiden ska stoppas, glömmer man det så tickar klockan vidare å säger man inget så får man max tiden på söket.

Men nu blev det 25 poäng och 1 minut 5 sekunder och 32 hundradelar.

Direkt till nästa sök som va utomhus två gömmor och max tiden 2.5 minuter.

Här släppte jag bara på Florida å hon fick söka som hon ville, hon hittade den första gömman rätt så snabbt, jag sa markerat och domaren sa RÄTT. Den satt till höger, mellan plankorna (syns inte på bilden) som går upp mot altanen. Sedan försökte jag få henne att söka på vänster sida men hon ville inte det, vilket va synd för där va den andra gömman 🙁 Tiden gick ut. Tyvärr så va jag så upprymd efter att ha klarat det första söket så när Florida hittade den första gömman här, å jag skulle ge henne godis, så tar jag upp två godisar och då tappar vi den ena (brukar bara ge en godis) å när man tappar godis i sökområdet så får man fel för det.

Vi fick 14 poäng 1 fel och max tiden 2.5 minuter.

Direkt efter detta så skulle vi in och söka behållare. Två gömmor och max tiden 3 minuter.

Som ni ser så va det två “rum” att söka i, det längst bort va ett duschrum. Den första gömman tror jag va i den lila kabinväskan, den tog hon först, sedan tog hon den stora färgburken längst bort i duschrummet, båda va rätt och jag kom ihåg att säga FÄRDIG även här 🙂 🙂 🙂

Här blev tiden fina 59 sekunder och 16 hundradelar och vi fick 25 poäng 🙂

Bara att ladda om inför det sista söket som va direkt efter. Inomhus, två gömmor och max tiden 3 minuter.

På detta stora sök fick hunden vara lös, vilket jag hade. Florida kastade sig iväg i söket och markerade första gömman rätt så snabbt, jag sa MARKERAT och domaren sa RÄTT 🙂 Alltid lika skönt att höra det 🙂 Den gömman satt på någon av dom yttre stolarna till höger på det första kortet. Jag skickade iväg Florida efter att hon hade fått EN godis från mig 🙂 Japp jag kan lära mig av mina misstag 🙂 Hon sökte vidare o jag ville att hon skulle in mellan borden å söka av ordentligt, när vi kom till det sista bordet till vänster på den sista bilden å jag skickade in henne längs med väggen, så vände hon, går förbi dörren till rummet och vänder snabbt, markerar på dörrens kant å jag säger MARKERAT å domaren säger RÄTT och jag säger för sista gången den här dagen FÄRDIG 🙂

Vi fick 25 poäng och 1 minut 14 sekunder och 59 hundradelar.

Jag va helt lyrisk efter alla sök den här dagen även fast jag va besviken över att jag inte fick henne att söka på vänster sida på utomhus söket. Å framförallt glad över att jag hade kommit ihåg att säga FÄRDIG efter varje sök vi klarat, det är inte lätt att komma ihåg tycker inte jag i alla fall 😀

Hur blev då resultatet för dagen?

Fordon placering 11, Utomhus placering 19, Behållare placering 10, Inomhus placering 7. Totalt kom vi på en 11 plats med fina 89 poäng av 20 ekipage.

Ja det va ett fantastiskt avslut på nose work året 2019, Florida va på och jag kände mig säker på henne och det va verkligen så kul att tävla den här dagen. Hoppas att nose work året 2020 kommer bli lika roligt.

Ha det fint 😀 Kram Lotta som kom ihåg att säga FÄRDIG på den här tävlingen 😀Inofficiell utställning Vilsta Eskilstuna 23 nov -19

November -19 Posted on Wed, January 15, 2020 17:10:47

Den 23 november skulle jag ställa Miami igen, å denna gången va det en auktoriserad domare, alltså en domare som även dömer hundar på officiella utställningar. Det skulle bli så spännande å höra vad han tyckte om Miami då dom två senaste domarna inte har varit “riktiga domare” (man behöver inte vara det för att få döma inofficiellt)

Jag va tidigt på plats för att få en parkering. Folk kan ju inte parkera på rätt sätt när dom ska göra det själva, å då minskar ju platserna rätt så snabbt. Förra gången jag va här så fanns det ingen ledig parkering när jag kom, men det fanns det nu 🙂

Miami va ensam valp den här gången. Miamis kritik:

Välbalanserad helhet av utmärkt typ, Härligt temperament, Mycket bra feminint huvud och uttryck, Mörka ögon, Välburna öron, Bra mask, Lagom hals, Utmärkt kropp och benstomme, Rör sig väl, Härlig päls för åldern.

Miami fick HP och blev BIR valp, bara att vänta på finalerna som på denna utställning va Bäst i Grupp (BIG) för grupp 1.

Inne i BIG finalen så fick vi springa lite och sedan skulle domaren välja, han plockade ut några å sedan va vi 4a kvar som skulle placeras. Efter att han har placerat 4 o 3 så gick han till den andra hunden å jag såg att hon fick en rosett som det stod en 2a på, men tänkte inte så mycket på det tills jag fick Miamis rosett, det stod BIG1 på hennes!!!!!!!!! 😀 😀 😀 😀 Miami hade vunnit BIG finalen ojojoj, vilken fantastisk-häftig upplevelse 😀 😀 😀

Nu skulle vi in i BIS finalen för alla BIG vinnande valpar max 10st eftersom att det är 10 rasgrupper. Så kul, nu va ringen större och Miami kunde få sträcka ut i sina rörelser. Det va nu en annan domare som även hon va en auktoriserad domare, som inte hade dömt Miami innan så hon ville känna igenom Miami och se henne i rörelse själv (så brukar det gå till) Domaren plockade ut dom som hon ville placera å en av dom va Miami!!!!! 😀 😀 😀

Det visade sig att hon ville sätta Miami på en BIS 4a placering……ALLTSÅ Best in Show 4a av dagens alla valpar, gissa om jag hade nära till glädje tårar 😀 😀 Så HÄFTIGT!!!!

Nu hade jag inga problem alls att köra hem, jag svävade på små rosa moln, min lilla Miami BIS 4a 😀 WOW!!!!!

När vi kom hem så arrangerad jag alla hennes priser och rosetter för att ta kort. Ingen jag brukar göra med henne, men det va nästan så hon förstod vad hon skulle göra. Jag pekade på den lediga platsen vid priserna och hon bara lägger sig där och ligger där tills jag fotat klart, vilken liten stjärna hon är 🙂

Rosa moln 😀 Kram Lotta med BIS 4a till Miami 😀 😀 😀Inofficiell utställning Mantorp 16 nov -19

November -19 Posted on Wed, January 15, 2020 17:06:15

Den 16 november arrangerade Östergötlands KK en inofficiell utställning på Mantorptravet Miami va anmäld.

Ni kanske undrar varför jag åker på så många utställningar med Miami? Jag vill att hon ska ha en bra grund att stå på inför framtiden. Hundar går igenom flera perioder i sitt liv och ibland kan en framåt valp bli försiktig med människor, från den ena dagen till den andra. Miamis morfar ställdes väldigt mycket som valp och när han kom in i spökåldern runt 1 års ålder, så kunde han reagera på en del saker och människor, men det hände aldrig på utställningarna, för där va han trygg med vad som skulle hända, å det är det jag vill att Miami ska känna.

Denna dag hade vi en äldre hane emot oss han va 2 månader äldre än Miami. Han fick HP å sedan va det Miamis tur. Domaren hade problem att titta på tänderna på henne å jag undrade varför Miami inte ville ha huvudet stilla. Sedan såg jag ju att domaren hade godis i handen å det förklarar ju varför Miami inte va stilla hon ville ju ha godiset 😀 😀 Om man nu är lite osäker på rasen så kan man ju fråga den som visar hunden om det är okej att titta på tänderna….eller hur??

Miamis kritik: Härlig 6 månaders tikvalp, Vackert feminint huvud, Mörka fina ögon, Välplacerade öron, Härlig hals och överlinje, Bra kors, Utmärkt front, Bra vinklar fram och bak, Passande benstomme, Är något lång i kroppen, Rör sig med påskjut och marktäckande, Välvisad.

Miami fick HP och skulle nu gå in emot hanen för BIR och BIM valp. Hanen tog det även på denna utställning, domarens förklaring va att Miami rörde sig “för bra” för rasen, dom ska ju trippa fram och inte röra sig så bra som Miami gör……OKEJ??????

Jaja det va bara att packa ihop och vända hemåt igen 🙂 kort på Miamis rosetter.

Vi bloggs 🙂 Kram Lotta med ett BIM till MiamiNext »