Blog Image

minavovvar.se

Freetyle 27 oktober i Haninge

Oktober -19 Posted on Mon, December 02, 2019 17:16:12

Den 27 oktober dagen efter SM Semin skulle vi försöka oss på att tävla i freestyle klass 2. Både Florida o Karat skulle tävla.

Skönt att inte behöva släpa rekvisita och burar igen, dom hade fått stå kvar från dagen innan, inte lika stressigt att hinna till hallen för att få en bra plats för allt.

Mer text, kort o filmer kommer…..håll ut 😀SM semifinal i Teamwork to Music 2019

Oktober -19 Posted on Tue, November 19, 2019 17:23:58

Den 26 oktober va det så dax för SM semifinal i Teamwork to Music i Haninge Hundhall. Vårt lag Team Glöd va anmälda och hade startnummer 1. Kanske inte det bästa startnumret för oss men det är ju bara att gå in och försöka göra det bästa av situationen.

Semifinalen hade 6 lag till start och dom 3 bästa går vidare (får anmäla sig) till finalen som går i Göteborg på MyDog i januari. Jag har ju haft en dröm att få visa mina hundar i ett Teamwork i en stor ring sedan länge så det va ju målet idag att få komma till finalen i Göteborg.

Så här gick det, betyg o domarnas kommentarer:

Precision och samarbete 7,8p Innehåll 7,6p Tolkning av musik 8,0p

Domarens kommentar: Snyggt med snurren som båda utförde samtidigt till musiken. Bra samspel och snyggt backande. Fint avslut.

Precision och samarbete 7,0p Innehåll 7,5p Tolkning av musik 7,5p

Domarens kommentar: Lagets medlemmar är lite olika fokuserade och många rörelser blir oprecisa och tajmas inte med varandra eller musiken. Glimmar till när samarbetet syns. Bra musikval men skulle önska de olika temposkillnaderna visas tydligare. Snyggt cirkulerande.

Precision och samarbete 8,2 Innehåll 8,2 Tolkning av musik 8,2

Domarens kommentar: Fiiiiiint!!!!!

Ja som vanligt i en bedömnings sport så blir poängen olika, vi fick totalt 23.33p som är uppflyttning men vi kom inte ända till Göteborg utan hamnade på 5e plats 🙁 🙁 🙁

Jag va orolig att Florida skulle sacka efter och att Karat skulle vara med precis som det brukar vara, men inte det tyvärr. Florida gjorde nästan allt rätt medans Karat va störd av fotografen vilket syns tydligt på filmen…..riktigt tråkigt. Det trodde jag verkligen inte, Karat som brukar vara mer fokuserad än Florida när vi tävlar. Jaja bara träna vidare inför nästa års SM och kanske kanske byta låt…vi får se vad jag bestämmer mig för. Här under är filmen från vår start.

Bara träna vidare 🙂 Kram Lotta o Tema Glöd med en 5e plats på SM 2019Inofficiell utställning Eskilstuna 20 oktober

Oktober -19 Posted on Fri, November 15, 2019 20:50:20

Den 20 oktober va det så dax för utställning igen för Miami. Den här dagen skulle även hennes bror Eldsjälens Karoq ställas han kallas idag för Dimi.

Detta va första gången som Miami skulle ställas inomhus, vilket hon inte brydde sig om alls 😀 Hon knallade in och tyckte att ALLA som va där, va där för hennes skull och ALLA skulle hälsas på hundar som människor. Lite jobbigt kanske men samtidigt så skönt att hon inte bryr sig i atmosfären och skällande hundar.

Dimis ägare hade inte tränat så mycket så jag skulle få visa honom i hans bedömning. OJ vad glad han blev över att få träffa mig och han tjöt av glädje, så kul att han känner igen mig. Det va inga problem att visa honom i ringen. Tyvärr har jag inte hans kritik men han skötte sig bra i ringen och hade inga problem med att domaren tog på honom, det blev HP till Dimi.

Miamis kritik:

Feminin tik, Bra könsprägel, Välskuret huvud, Fint uttryck, Korrekt bett, Bra ståndöron, Fin hals och överlinje, Bra förbröst och bröstkorg, Passande benstomme och vinklar, Bra päls för åldern, Rör sig väl men något höga frambens rörelser.

Det blev HP till Miami.

Nu skulle Miami o Dimi in emot varandra för att tävla om BIR o BIM valp. Det blev lite jobbigt för Dimis matte att visa honom men till slut kunde han trava i ringen. Även Miami hade lite svårt att hitta traven, hon ville ju fram till brorsan, men med lite godis så fick jag även henne i trav.

Miami blev BIR och Dimi blev BIM.

Kort på Dimi och hans BIM rosett.

Kort på Miamis rosetter.

Men eftersom att jag gillar rosetter så köpte jag självklart en ENORM HP rosett till Miami. Ser nästan ut som att hon skriker ut JAG ÄR BÄST!!!!!!

Det va den utställningen å det gick ju bra för oss alla.

När jag va i Eskilstuna och tävlade rally med Florida o Karat så glömde jag mitt paraply, å när jag nu va i Eskilstuna igen så hade jag hört av mig till klubben och mitt paraply va kvar. Klubben låg bara ca 5 minuter från Vilsta så mellan den individuella bedömningen och finalen så åkte jag dit och hämtade det.

I finalen så blev vi inte placerade men allt är ju träning för Miami, allt för att hon ska få en bra grund att stå på inför livets alla utmaningar.

Vi bloggs 😀 Kram Lotta med ett BIR till MiamiSBM i rallylydnad 18 oktober 2019

Oktober -19 Posted on Mon, November 04, 2019 06:54:11

Den 18 oktober arrangerades SBM i rallylydnad, alltså Svenska Belgar Mästerskapet i Rallylydnad Florida va anmäld.

Mästerskapet går i mästarklass på en officiell tävling och det måste vara minst 3 belgare anmälda och som kommer till start. Detta år va det 6 anmälda ekipage.

Tävlingen va en kvällstävling vilket inte brukar gå så bra för mig, har ju tävlat Casino några gånger å det har gått åt pipan VARJE gång 😀 så jag hade inte så höga förväntningar på något bra resultat. Vädret såg ju inte så bra ut å Uppsalas planer är inte så tåliga för regn, det vet jag sedan tidigare. Tänkte faktiskt strunta i att åka ett tag, men åkte till slut i alla fall.

Det va en bra Florida bana, ingen apportering och ingen frestelse två av dom momenten som hon inte är så bra på 🙂

En vän till mig filmade oss men tyvärr så hade jag tydligen fel inställning på kameran så det gick inte att redigera filmen i mitt program i datorn. Så jag fick filma om och då direkt på datorns skärm. Så dagens film är inte den bästa men man ser oss och dom små missar vi gjorde.

Det gick över förväntan, det blev fantastiska 95 poäng och CERT plus att vi kom 3a i Svenska Belgar Mästerskapet. Helt otroligt fattar det knappt 🙂 Efter 3 år i mästarklass så får vi ÄNTLIGEN ett CERT!!!!!!!

Domarens kommentar: Härlig glädje Fin runda

Här ett kort på Florida och hennes snygga cert rosett, klicka på bilden för att se film på 95 poängaren.

CERT CERT CERT 😀 😀 😀 Kram Lotta med ett CERT till FloridaWhite Dog på en nose work tävling.

Oktober -19 Posted on Mon, November 04, 2019 06:45:54

Den 13 oktober arrangerades en nose work tävling i klass 2 i Ösmo, Karat va anmäld men kom inte med. Eftersom att jag känner hon som arrangerade tävlingen så frågade jag om hon behövde en white dog.

Vad är då White Dog? Jo det är en hund som ska gå alla söken innan dom tävlande går dom. Lite för att domaren ska se hur doften rör sig och hur hundarna kan komma att ta dom, kan även vara så att domaren ändrar tiden om det är så att white dog gör söket fort eller långsamt. Men framför allt så ska det ha varit en hund på området innan den första hunden tävlar.

Man gör på samma sätt inför bruksgrenen sök och i bruks grenen uppletande av föremål, då “vallar” man alltid av med människor och hund i området där tävlingen ska hållas.

Så här såg söken ut.

Behållare 2 gömmor och max tid 2 minuter.

Inomhus 2 gömmor och max tid 3 minuter

Fordon 2 gömmor och max tid 3 minuter.

Utomhus 2 gömmor och max tid 3 minuter.

På alla söken va det lagerblad ibland så är det både lagerblad och eukalyptus, vid två gömmor så kan det vara en av varje.

Karat hittade 5 av gömmorna och markerade 2 av dom, ska bli intressant å tävla honom senare i år å se hur bra han löser söken.

Ha det fint 🙂 Kram LottaLite filmer på nose work träning.

Oktober -19 Posted on Thu, October 31, 2019 17:11:06

Jag har ju börjat att introducera Miami på nose work och eukalyptus. Har filmat lite när jag tränar med henne och med dom andra hundarna.

Nu är filmerna klara 😀 😀 😀

Först film på Florida som hade svårt med andra gömman på första söket.

Sedan film på Karat som inte fick med alla markeringar på film och som hade mycket svårt med den höga gömman på sista söket. Jag fick hjälpa honom till slut för att han skulle få hitta den.

Sist med att träna denna dag va Miami. Hon har inte tränat så mycket kanske 3-4 gånger men så duktig. Är nog dax att lägga in ett kommando nu när hon börjar förstå vad hon ska göra.

Jag va så nöjd med den här träningen, alla löste sina sök till slut trotts lite svårigheter. Olika svårigheter för hundarna, dom sök som en klarar galant är vårt för en annan. Intressant och lärorikt att filma och sedan titta på. Gör det själva någon gång å det gäller all träning. Man behöver ju inte lägga ut det så att hela världen kan se 😀 😀

Ha det fint 🙂 Kram LottaKlubbmästerskap i Nose Work

Oktober -19 Posted on Mon, October 21, 2019 12:14:02

Den 6 oktober va det dax för KM i Nose Work på Haninge BK.

Jag hade haft svårt att bestämma vilken hund jag skulle anmäla till KM när båda är lika duktiga när jag tränar, men jag bestämde att det fick bli Karat den här gången Florida har ju fått tävla KM tre gånger.

Vid lottningen inför startordningen så drar jag självklart spiken (nummer 1). Kanske inte det bästa för Karat men men bara att acceptera att vi går ut först.

Första söket va behållare. Det va en gömma och max tid 1½ minut.

Karat hade inte riktigt landat innan detta, så han “flög” runt och det tog ett tag innan han markerade en kartong och det va rätt…HÄRLIGT!!!!

Tiden blev 53,56 sekunder 😀 Domarens kommentar: Startar i högt tempo blir bättre med tiden.

Nästa sök va direkt på och det va utomhus, en gömma och max tid 3 minuter.

Karat nosade runt och fastnade på lite olika saker men markerade inte så tiden gick ut…SNOPET…..???? Gömman va under ett av bordens ben längst bort till höger på bilden. Jaha….skit oxå hade jag tagit “fel” hund???? Skulle jag ha tagit Florida istället…..???? Domarens kommentar: Bitvis ofokuserat och bitvis bra nosarbete.

Sedan blev det vila för oss, då dom andra ekipagen skulle söka. Inga av dom efter Karat markerade gömman på utomhus söket, två va i närheten när tiden gick ut. Men sista hunden hittade och markerade gömman, vilket va lite otur för oss andra, hade inte sista hunden hittat så hade domaren gömt om och kallat det för tekniskt fel.

Jaja bara att ladda om inför nästa sök som va inomhus. En gömma och max tid 2 minuter.

Här tyckte Karat att det va lite jobbigt så han sprang runt och tyckte att han va klar, men jag sa åt honom att leta vidare och då hittade han den, men efter utomhus söket så litade jag inte på honom så när han va vid gömman för 3e gången så sa jag markerat å det va rätt.

Tiden blev 1½ minut. Domarens kommentar: Bitvis bra nosarbete, Bra förarjobb.

Dagens sista sök va fordon. En gömma och max tid 2 minuter.

Här va jag slarvig med påsläppet av Karat så han fattade inte att det va bilen jag ville att han skulle leta på. Han hittade gömman till slut och markerade tydligt var den va.

Tiden blev 27,32 sekunder. Domarens kommentar: Bitvis bra sök.

Ja hur blev då resultatet för Karats debut i nose work KM?

Jag har inte alla placeringar i dom enskilda söken utan bara 1-3, men i totalen har jag alla ekipagens placeringar.

Karat kom 3a i fordonssöket och i totalen kom han 4a.

Vi får se hur nästa års KM ser ut, kanske att Miami ska få tävla då…vem vet 🙂

Vi bloggs 🙂 Kram LottaInofficiell utställning Ågesta 29 sept

September -19 Posted on Mon, October 21, 2019 12:09:43

Den 29 september arrangerade Stockholm Södra Brukshundklubb en inofficiell utställning för alla raser från 4 månader. Miami va anmäld.

Så skönt att bara ha 20 minuter till utställningen 🙂 Miami skötte sig bra i ringen även den här gången och hade inga problem med att domaren tog på henne, hon stod helt själv utan att jag behövde stötta henne. Självklart fick hon godis och berömmande ord från mig när domaren tog på henne.

Miamis kritik: 4.5 månader, Feminin tik, Vackert huvud, Kraftig mask, Välburna öron något stora, Mörka mandelformade ögon, Bra parallellitet i huvudet, Bra topline, Utmärkt kors, Bra svans, Välvinklad runtom, Platta tassar, Utmärkta rörelser, Härligt temperament.

Miami fick HP 😀 Den här dagen hade hon en tik emot sig i samma åldersgrupp så efter oss skulle hon bedömas av domaren. Den valpen ryggade lite för domaren och ägaren fick hålla emot “stötta upp valpen” för valpen lutade sig från domaren när han skulle ta på henne.

Den andra valpen fick oxå HP så nu skulle vi springa tillsammans i ringen så domaren skulle kunna bestämma sig om vem som skulle bli Bästa valp.

Till min förvåning så blev det den andra valpen….?? Mycket konstigt att man sätter en valp som ryggar för domaren som BIR valp. Domarens kommentar till denna placering va att Miami hade större öron än den andra valpen. Jaja det är ju domaren som dömer och inte jag.

Här ett kort på Miami med hennes lilla HP rosett och hennes STORA öron 😀

Vi ser framåt och siktar på nästa utställning 🙂 Kram Lotta med ett HP till MiamiNext »